Animale de companie

#acvariu #meduze

Cum sa cresti meduze la tine acasa

Meduzele reprezinta ultima tendinta in domeniul iubitorilor de animale acvatice . Formele lor uluitoare, care se schimba constant, odata cu unduirile apei, fac din meduze adevarate opere de arta . Cu cateva pregatiri in prealabil, poti gazdui cateva meduze chiar acasa la tine, deoarece nu au cerinte complicate de intretinere, insa au nevoie de un acvariu special, deoarece sunt organisme extrem de delicate.



1 Meduzele sunt considerate adevarate miracole ale naturii. Ele nu au oase si nici cartilagii, iar corpul lor este compus, in proportie de 95 %, din apa. Asta inseamna si ca sunt deosebit de fragile si sensibile.

2 Daca vrei sa le cresti la tine acasa, aduna-ti toate materialele necesare cresterii meduzelor. Cel mai bine ar fi sa mergi la un petshop si sa intrebi ce fel de acvariu si accesorii se potrivesc cu stilul de viata al meduzelor. Ele au nevoie de un acvariu special, nu foarte mare, insa care contine un filtru plasat in mijloc.

3 In momentul in care vei monta acvariul pentru meduze, trebuie sa acorzi atentie speciala miscarii apei. Meduzele pot fi usor absorbite de filtru si lichidifiate. Pentru a evita acest lucru, foloseste doar un filtru special pentru acvariul cu meduze, care este mai putin agresiv.

4 Acvariile cu meduze trebuie sa fie simple si curate. Daca iti plac acvariile decorative, cu alge, nisip, pietris si multe accesorii din tema maritima, atunci meduzele nu ti se potrivesc. Orice decoratiune introdusa in acvariul meduzelor poate ameninta siguranta acestora si le poate fi chiar fatala.

5 Dupa ce ai introdus meduzele in acvariu, gaseste locul ideal pentru plasarea acestuia. Trebuie sa fie o suprafata dreapta, stabila, departe de surse de caldura, echipament electric sau lumina directa a soarelui.

6 Meduzele au nevoie de o temperatura constanta a apei, astfel incat vei avea nevoie de un accesoriu special care incalzeste apa, cu termostat.

7 Adauga apa sarata in acvariul in care stau meduzele. Apa sarata poate fi achizitiona de la un petshop sau alt magazin cu mancare si accesorii pentru pesti si se gaseste sub forma de sticle imbuteliate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare