Animale de companie

#pisica #pui de pisica #animale de companie

Cum sa convingi o pisica sa adopte pui abandonati

Unele pisici sunt foarte blande si dispuse sa „adopte” puiuti care nu sunt ai lor, altele, mai ales cele care se afla la prima nastere, devin agresive. De altfel, sunt cam 50% sanse ca o felina sa accepte sa alapteze pui straini. Iata cum sa „convingi” o pisica sa hraneasca pui straini:


1 Sunt sanse mari ca pisica sa accepte imediat puii straini asa ca ia puiutii si aseaza-i langa ea. Daca animalul reactioneaza agresiv nu insista. Mai sunt cateva modalitati prin care poti sa o „pacalesti” sa-i accepte pana la urma.


2 Tine pisica ocupata pentru cateva minute oferindu-i mancare sau distragandu-i atentia si aseaza puiutii straini in culcus, langa ceilalti. Daca au aproximativ aceeasi varsta nu vor aparea nici un fel de divergente intre ei si vor lua mirosul unul de la altul, astfel ca se maresc sansele ca mama sa-i accepte pe toti.


3 Cel mai probabil pisica si puiutii ei au in culcusul lor o patura sau un material textil impregnate cu mirosul lor. Ia aceasta patura, freaca si inveleste noii puiuti cu ea, ca sa le acoperi mirosul. Lasa-i asa cateva minute dupa care du-i la pisica, inveliti tot in patura respectiva. E foarte posibil ca astfel sa o pacalesti sa-i accepte.


4
Un moment bun in care poti sa incerci sa integrezi puii straini la pisica este acela in care animalul alapteaza. Apeleaza la un membru al familiei care sa-i distraga atentia pentru cateva secunde si s-o faca sa se uite in alta parte, moment in care aseaza pur si simplu puiutii langa ceilalti.


5
Daca ai incercat toate aceste metode si pisica ta continua sa fie agresiva vei fi nevoit sa hranesti puii straini cu un biberon. In magazinele de specialitate exista lapte praf special si pipete/biberoane pentru puii de pisica. Este foarte posibil ca dupa cateva zile pisica sa se obisnuiasca cu prezenta lor si sa accepte sa-i hraneasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea