Animale de companie

#construire sisal pisica #sisal pisica #sisal

Cum sa construiesti chiar tu un sisal pentru pisica

Un sisal pentru pisica ta este obiectul ideal care o va tine ocupata si in acelasi timp un mod perfect de relaxare pentru aceasta. Poti realiza chiar tu un sisal din cateva materiale si in plus il poti personaliza. Poti alege sa il vopsesti intr-o culoare pe care o preferi sau sis a stabilesti dimensiunea in asa fel incat sa fie simplu de asezat undeva in casa. Iata cum sa construiesti un sisal elegant pentru pisica ta.

Materiale necesare

  • Doua bucati de lemn
  • Un fierastrau si ochelari de protectie
  • Sfoara
  • Pistol cu capse
  • Adeziv
  • Glaspapir
  • Vopsea

Cum procedezi

In primul rand, stabileste cat de lung si de lat iti doresti sa fie sisalul. Apoi, taie cele doua bucati de lemn in functie de aceste dimensiuni. Bucata lunga de lemn va fi partea inclinata, cea mica este piciorul pe care se va sprijini bucata inclinata.

Sprijina cele doua bucati de lemn una de cealalta si decide in aceasta faza cat de mare vrei sa fie unghiul pe care acestea il formeaza. Apoi, decupeaza cu fierastraul. Dupa ce ai taiat bucatile de lemn si acestea se potrivesc bine, foloseste glaspapir pentru a netezi marginile.

Vopseste acum ambele bucati de lemn cu culoare dorita si lasa-le sa se usuce.

Dupa ce vopseaua s-a uscat complet, vei continua operatiunea, asadar ai nevoie acum de pistolul cu capse, sfoara si adeziv. Pentru a realiza “zona de zgariat”, prinde capatul de sfoara, cu capse, in partea de sus a bucatii lungi de lemn, in locul din care vrei sa inceapa portiunea pentru zgariat. Infasoara apoi sfoara strans in jurul lemnului, fixand-o cu capse. Prinde capsele pe partea din spate a lemnului, pentru ca pisica sa nu se accidenteze atunci cand zgarie pe suprafata imbracata in sfoara.

Pentru a securiza si mai bine intreg ansamblu, pune si adeziv in partea de jos a sisalului. Pe masura ce infasori bucata de lemn in sfoara continua sa o fixezi mai bine cu capse, pe partea din spate. La capat, fixeaza sfoara cu mai multe capse intr-un loc.

Daca atunci cand infasori sfoara observi ca raman spatii, impinge randurile de sfoara spre partea de sus a ansamblului. Prinde cele doua bucati impreuna folosind adeziv si un pistol de lipit. Este recomandat sa folositi un adeziv cat mai puternic si in niciun caz sa nu incercati sa prindeti bucatile de lemn cu cuie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare