Animale de companie

#caine #pisica #animal de companie

Cum sa calatoresti cu animalutul de companie de sarbatori

Odata cu venirea sarbatorilor multi dintre noi calatoresc cu masina, trenul sau avionul pentru a ajunge la rude. Doar ca, de regula, pentru ca plecam pentru un numar mai mare de zile, suntem nevoiti sa ne luam cu noi si animalutele de companie. Iata cateva sfaturi pentru a face calatoriile placute si sigure pentru animalute:


1 Daca animalutul tau nu este obisnuit sa mearga cu masina pregateste-l din timp pentru calatoria de sarbatori luandu-l la mici plimbari in parc, la cumparaturi sau in vizita la prieteni.


2 Nu da voie animalutelor sa se plimbe in voie prin masina in timpul calatoriei. Tine-le pe cat posibil in cusca lor si, pentru mai multa siguranta, pe bancheta din spate a masinii. Cainilor de talie male le poti lega lesa de centura de siguranta .

S-au semnalat numeroase accidente cand animalutele, lasate sa se plimbe in voie, au fost proiectate din spatele masinii catre fata. De asemenea, s-a intamplat ca acestea sa sara pe geam si sa se raneasca sau sa provoace panica si chiar accidente in randul celorlalti conducatori din trafic.


3 Nu astepta pana in ultimul moment pentru a familiariza animalutul cu cusca in care va calatori. Aratai-o din timp s-o miroase, eventual aseaza in ea paturica sau jucariile preferate pentru a-l face sa o accepte mai usor. Asigura-te ca animalutul se simte bine in cusca si ca nu este prea inghesuit.


4 Daca vei calatori in afara tarii intereseaza-te din timp daca nu ai nevoie de acte speciale si asigura-te ca animalutul tau are vaccinurile la zi. In plus, medicul veterinar iti va recomanda produse speciale antiparazitare sau vaccinuri care sa-ti protejeze animalutul de aparitia anumitor boli in timpul calatoriei.


5 Leaga preventiv o zgarda la gat animalutului in care sa treci datele tale de contact si numarul de telefon ca sa ai mai multe sanse sa-l recuperezi in caz ca se pierde.


6 Nu lasa animalutul mult timp singur atunci cand calatoresti cu el pentru ca va fi stresat si este posibil sa intre in panica.


7 Scoate-l la aer o data la 3-4 ore, atunci cand faci pauze de condus.


8
Ia suficienta mancare cu tine pentru ca este posibil sa nu gasesti produsele cu care este obisnuit animalutul tau in zona in care iti vei petrece sarbatorile. In plus, in perioada sarbatorilor, pet-shop -urile si magazinele de specialitate au program redus sau deloc.


9 Cu 3-4 ore inainte de a pleca in calatorie hraneste animalutul cu mancare usoara, eventual light. Nu-l hrani niciodata cand masina se afla in miscare pentru ca este foarte posibil ca acesta sa vomite ulterior. Apa ii poti da, la nevoie.


10 Atunci cand ajungi la destinatie este posibil ca animalutul tau sa fie stresat si nervos si este bine sa-l ajuti sa se acomodeze cat mai repede cu noua locatie, amplasandu-i lucrurile la indemana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea