Animale de companie

#picaturi de ochi #picaturi de ochi caine # infectii oculare caini # infectii oculare # igiena caine #igiena animal de companie

Cum sa aplici picaturi de ochi cainelui

Infectiile oculare sunt afectiuni dureroase si neplacute in cazul cainilor. De aceea, este necesar sa ii oferi patrupedului tratamentul necesar care, de foarte multe ori, implica si picaturi de ochi . Totusi, animalutele se adapteaza destul de greu la tratamentele care implica medicamente si picaturi oftalmice.

Iata ce si cum trebuie sa faci pentru a pune cainelui picaturi in ochi, intr-un mod cat mai sigur si igienic.

 

Ai grija la igiena


Inainte de orice, spala-te pe maini cu sapun antibacterian, iar apoi sterge ochii catelului cu o bucata de bumbac umezit (cum ar fi dischetele demachiante). Astfel, vei indeparta secretiile oculare si impuritatile, pregatind ochii pentru picaturi. La final arunca bucatile de bumbac direct la cosul de gunoi.
 

Cere ajutor


Aseaza-te langa patruped , astfel incat sa fii la acelasi nivel cu el si roaga pe cineva sa tina capul cainelui. Daca are tendinta sa muste sau daca maraie, ii poti pune botnita pentru cele doua minute in care ii pui picaturile.

Dupa ce cainele este "imobilizat", deschide-i ochii si pune-i picaturile, insa cat mai repede. Tine recipientul la aproximativ 2 centimetri de ochiul animalutului pentru a avea un minim de precizie.

Atentie! Evita sa deschizi prea mult ochii cainelui pentru ca ii vei crea o stare puternica de disconfort. De asemenea, nu ii turna mai mult picaturi decat a recomandat medicul veterinar.

Dupa turnarea picaturilor, inchide ochii catelului si maseaza-i pleoapele astfel incat solutia sa se intinda pe toata suprafata oculara.

Dupa turnarea picaturilor, spala-te din nou pe maini, astfel incat sa nu iti atingi nasul, ochii sau gura cu mainile infectate.
 

Rasplateste catelul


Chiar daca patrupedul a stat sau nu cuminte atunci cand i-ai pus picaturi, rasplateste-l la final cu cateva boabe sau cu 2 - 3 feliute de sunca presata. Poate data viitoare, cainele va sta mult mai cuminte si va fi mai ascultator cu gandul la rasfatul culinar de dupa.

De asemenea, daca ii vei da cainelui ceva de mancare imediat dupa adaugarea picaturilor, el nu va fi tentat sa isi stearga zona ochilor cu labutele murdare.

Sfat! Daca medicul a specificat sa aplici picaturile la un singur ochi, desi doar unul este infectat, ar fi bine sa incepi tratamentul cu ochiul neafectat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea