Animale de companie

#nimfa #alegere #papagali #pasari #animale

Cum sa alegi un papagal nimfa

Nimfele sunt foarte atragatoare, prietenoase si pot invata sa vorbeasca sau sa imite sunetele pe care le aud cu regularitate.

 

In cazul in care te-ai decis sa iti iei o acasa .ro/nimfa" title="nimfa">nimfa este foarte important sa tii seama de cateva criterii de selectare atunci cand te duci la cumparaturi. 

 

1 Pregateste-te inainte de a cumpara un papagal

 

Este foarte important sa stii ca nimfele nu sunt foarte usor de ingrijit. Au nevoie de atentie, curatenie zilnica si destul spatiu pentru a se simti confortabil. Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a cumpara o nimfa:

  • Ii pot acorda cel putin o ora pe zi?
  • Pot curata cusca si recipientele pentru mancare zilnic?
  • Pot suporta o pasare care este galagioasa, mai ales dimineata?
  • Am destul spatiu pentru a-i amplasa colivia?
  • Pot avea grija de ea pentru urmatorii 20-25 de ani?

Pentru a avea o pasare fericita este important sa ii acorzi atentie minimum o ora pe zi, sa o hranesti sanatos si sa ii faci curatenie cu regularitate. In caz contrar, pasarea poate deveni depresiva sau se poate imbolnavi.

 

2 Cauta magazinul de la care o vei cumpara

 

Mergi prin mai multe Pet Shop-uri  si vezi care dintre acestea sunt curate iar personalul are grija de animalele pe care le detine. Curatenia magazinului este forte importanta pentru sanatatea pasarii. Daca o vei cumpara dintr-un magazin in care nu li se face curat in colivii , dar nici in restul magazinului nu este curat,  probabilitatea ca pasarea sa fie bolnava sau sa capete vreo boala poate fi foarte mare.

 

3 Alege nimfa care se potriveste cerintelor tale

 

Chiar daca ti se pare ciudat, sunt pasari care inca din magazine sau crescatorii adopta anumite comportamente. Unii vor incepe sa imite sunetele altor pasari sau chiar pot incepe sa vorbeasca si sunt mai galagiosi, altii sunt mai energici dar ciripesc mai putin, unii sunt mai blanzi si se ataseaza repede de persoanele pe care la vad si le place sa fie mangaiati, pe cand altii sunt speriosi.

Daca vrei ca papagalul pe care il cumperi sa aiba una dintre aceste caracteristici sau altele, intreaba vazatorul sau crescatorul de la care il cumperi.

 

4 Verifica varsta si sanatatea a nimfei

 

O pasare tanara se va adapta mult mai usor noului mediu si va fi mult mai afectuasa cu cei din jur. Varsta unei nimfe, la cumparare ar trebui sa fie cuprinsa intre 4 luni si un an.

De asemenea, este foarte important ca papagalul sa fie sanatos. Observa comportamentul nimfei pentru a vedea cat de vesela si vioaie este. In caz ca nu stii cum sa deosebesti o pasare sanatoasa de una bolnava, iata cateva semne care pot indica acest lucru:

  • Sta linistita intr-un colt, cu aripile lasate sau cu ochii pe jumatate inchisi. In mod normal, daca te vei apropia de el, se va trezi daca este doar somnoros si va incepe sa se agite prin colivie.
  • Prezinta semne de diaree. Excrementele unei nimfe sanaoase nu sunt apoase si sunt formate din doua culori alb si maro-verzui.
  • Are secretii la nivelul ochilor si ciocului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului