Animale de companie

#pisici #animale #nume pentru animale

Cum sa alegi numele pisicii

Fie ca optezi pentru un nume des intalnit precum Tom, Pussy, Mitzi, fie ca vrei sa optezi pentru unul special care sa o defineasca sau care sa aiba o anumita semnificatie, alegerea nu este deloc usoara.

Daca esti o persoana nehotarata, nu te pripi sa alegi unul, la intamplare, inca din prima zi. Nu uita ca pisica va purta acest nume pentru tot restul vietii si nu il vei putea schimba atunci cand te plictisesti de el. Cel mai bine este sa ai rabdare si sa cauti pana ce vei gasi unul care sa-ti placa si pe care pisica ta sa-l poarte mereu.
Iata cateva elemente de care sa tii cont, pentru a-ti usura cautarile:

  • In cazul in care pisica este adult cand o adopti si are deja un nume, cel mai indicat ar fi sa il pastrezi, chiar daca aveai de gand sa i-l schimbi. De cele mai multe ori, in astfel de cazuri tentativa de a-i schimba apelativul se poate solda cu un esec. Animalul va continua sa raspunda la vechea denumire ignorand noul nume pe care l-ai ales pentru ea. In schimb, in cazul in care pisica este inca pui, schimbarea acestuia poate fi mult mai usoara, mai ales daca nu s-a obisnuit inca cu cel vechi.
  • Cunoasterea animalului inainte de a-i alege numele te poate ajuta sa iei o decizie. Astfel ii poti alege unul in functie de aspectul sau comportamentul ei, cum ar fi „Puffy” in cazul unei pisici cu blana foarte deasa si pufoasa sau „Speedy”, pentru o pisica foarte energica.
  • Cauta pe Internet site-uri sau articole cu nume pentru copii, mai ales daca iti doresti ca pisica ta sa poarte unul de origine straina. Multe dintre aceste site-uri au si semnificatiile numelui in cazul in care vrei sa-i gasesti unul cu adevarat special.
  • Foloseste-te de dictionar pentru a traduce cuvinte care descriu animalul. De exemplu pentru o pisica foarte iubareata poti sa traduci cuvantul „suflet” si astfel vei obtine „Alma”, „Soul”, „Ame”, „Seele” sau „Anima”.
  • In cazul in care ai copii lasa-i pe ei sa aleaga apelativul pe care va urma sa-l poarte noul membru al familiei.

Daca nu ai inca nicio idee despre ce nume ii poti alege, iata cateva domenii din care te poti inspira:

Zei sau zeite din mitologia greaca si romana. Cum in antichitate pisicile erau considerate zeitati poti alege pentru animalul tau numele de Zeus, Venus, Titan, Minerva, Aphrodite sau Hermes .

Nume inspirate din mitologia egipteana.
Poti alege denumiri celebre de zeitati precum Ra, Amon, Seth, Bast (sau Bastet), Anubis, Osiris sau Isis. De asemenea, poti alege numele unor faraoni: Seti, Nefertiti, Tutankamon, Ramses etc.

Creaturi mistice, din legende sau fabule. Daca vrei ca pisica ta sa poarte un nume special al unei astfel de craturi poti alege Daphne (o nimfa), Clio (una dintre fiicele lui Zeus, care era o muza), Angel sau Cherub (pentru inger), Pegas, Elf, Spiridus, Zana (in engleza Fairy sau Fay) sau chiar Spirit.

Desene animate. Numele precum Tom, Sylvester, Garfield sau Felix sunt preferatele multor iubitori de pisici .

Nume de origine spaniola. In ultimul timp denumirile de provenienta spaniola atat la animale cat si la oameni sunt din ce in ce mai intalnite. Daca iti plac poti alege unul pentru pisica ta. Iata cateva exemple: Pepe, Tito, Bela, Benito, Beto, Lola, Rosa, Anna, Leti sau Leticia, Estela, Soledad sau prescurtat Sole etc.

Nume de plante sau flori. Dalia, Iris, Lily (de la liliac), Olive (maslin), Ghiocel, Capsunica etc.

In functie de infatisarea sau personalitatea ei. Multe persoane aleg un nume care sa defineasca pisica fie din punct de vere al caracterului fie al aspectului. Astfel putem intalni apelative precum Happy( ceea ce inseamna fericire in engleza), Cutie, Sweet sau Sweetie, Joy, Blanche, Fulg-de-Zapada, Snow, Blackie(intalnit in special la motanii negri), Puffy, Pufulete, Ghemulet etc.

Tips:

  • Pisicilor le plac foarte mult numele care contin litera „s”, tocmai de accea majoritatea raspund atunci cand sunt strigate „pis-pis”. Daca vei alege pentru felina un apelativ care contine litera „s” este posibil sa-l invete mult mai repede.
  • Familiarizeaza pisica cu numele ei inca din prima zi. De fiecare data cand o strigi fa-o pe un ton calm si cald, pentru ca aceasta sa nu creada ca vrei sa o certi.
  • Striga felina numai pe numele ei, deoarece spunandu-i si altfel, de exemplu „pis-pis” este posibil sa nu mai raspunda la deenumirea initiala.
  • Nu pronunta numele pisicii cand o certi. Aceasta il poate asocia ca fiind ceva rau, iar cand o vei striga pentru a-i da mancare sau a te juca cu ea va crede ca o certi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare