Animale de companie

#veterinar #medic veterinar #pisica #caine

Cum sa alegi medicul veterinar

Pentru ca animalutul tau de casa sa aiba o viata lunga si lipsita de probleme de sanatate este foarte important sa alegi un medic veterinar competent. Prietenul tau va face mai multe vizite medicului veterinar de-a lungul vietii, inclusiv in situatii de urgenta, astfel ca este bine sa stabilesti o relatie de colaborare si incredere cu acesta. Iata cativa pasi pentru a face cea mai potrivita alegere:

1Nu alege un cabinet veterinar la intamplare. Cere recomandari de la membri familiei, prieteni, colegi de serviciu care detin animale de casa si care au apelat deja la serviciile unui anumit medic veterinar. De asemenea, poti sa te informezi si de pe Internet, pe forum-uri si pe site-urile cabinetelor veterinare vei gasi destule informatii.


2 Programeaza o vizita la cabinetul pentru care ai primit recomandari sau care ti-a atras atentia. Ia-ti si animalutul cu tine, pentru un control, ca sa vezi cum se va comporta medicul cu el si ce sfaturi de ingrijire iti va da.


3 Verifica daca este curatenie in cabinet si cat de relaxat si amabil este personalul.


4 Intereseaza-te daca medicul veterinar este generalist sau daca are o specializare anume – cardiologie sau chirurgie spre exemplu.

5 Intereseaza-te de asemenea daca medicul veterinar apartine vreounei organizatii profesionale sau daca are o colaborare cu vreun ONG.


6 Verifica ce program are clinica si daca veterinarul poate fi contactat in caz de urgenta.


7 Consulta lista de preturi, intereseaza-te cat costa serviciile obisnuite ca vaccinarile si deparazitarile dar si care este tariful serviciilor in caz de urgenta.

8 Este bine sa optezi pentru un singur veterinar, chiar daca in clinica respectiva lucreaza mai multi medici. Si asta pentru ca atat animalutul tau cat si medicul sa se cunoasca si sa familiarizeze unul cu altul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea