Animale de companie

#iarna #pesti #ingrijire pesti

Cum sa ai grija de pesti pe timpul iernii

Ca orice alt animal de casa , pestele din bazin resimte venirea iernii cu toate dezavantajele sale. Daca pe timpul verii te incanta cu frumusetea si joaca lor neincetata, iarna vine vremea sa ii ajuti sa supravietuiasca lunilor reci, inghetului si zapezii.


Pregatirea apei pentru iarna


Incepe programul de ingrijire pe timp de iarna toamna devreme, ca sa nu te ia prin suprindere caderea zapezii si temperaturile scazute care provoaca inghetul.

Toamna, cand suprafata bazinului cu pesti se umple de frunze cazute, crengi uscate si alte segmente de plante aduse de vant din mediul inconjurator, este momentul sa actionezi. Daca le lasi acolo, ele se vor depune la fundul bazinului si vor afecta echilibrul ecologic al apei din bazin.

Daca se depune pe fundul apei, resturile de vegetatie intrate in puterfactie pot creste nivelul de compusi organizi dizolvati in apa si vor consuma din oxigenul care se gasete in apa si care le este vital pestilor.

Cea mai usoara metoda este sa tii aproape de bazin o plasa de pescuit cu care sa aduni toate reziduriole si impurtitatile care plutesc pe apa. Ai putea realiza aceasta operatiune toamna, ca sa-ti fie mai usor pe masura ce se strang mai multe mizerii si sa nu astepti sa vina inghetul si sa fie pratic imposibil de curatat apa pestilor.


Dieta pestilor pe timpul iernii


Hraneste-ti pestii mai rar in perioada anotimpului rece deoarece metabolismul lor se incetineste cand vine iarna. Veterinarii recomanda sa hranesti pestii doar o data pe zi, daca temperatura apei scade sub 5 grade.

Daca primesc doar o singura masa pe zi, atunci aceasta ar trebui sa fie bogata in proteine pentru a-i ajuta sa-si construiasca rezervele de grasime.

Un fel ideal de mancare pentru pesti il reprezinta germenii de grau care se digera foarte usor.

Daca temperatura apei scade sub zero grade, atunci trebuie sa-i hranesti numai de 2-3 ori pe saptamana si sa le lasi timp a digere mancarea.

Truc:
Nu uita sa adaugi antibiotice in mancarea pestilor pe timpul iernii, din cand in cand, dar niciodata in apa din bazin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare