Animale de companie

#pesti # chromis verde # peste chromis verde

Cum sa ai grija de pestele Chromis verde, Chromis viridis

Pestele Chromis verde este cu adevarat fascinant, argumentul principal fiind ca reuseste sa isi schimbe culoarea in functie de gradul de iluminare din acvariu. Pestele Chromis poate avea nuante de alb, albastru si, desigur, verde. Acesta este originar din Marea Rosie si face parte din familia Pomacentridae.

Pestele Chromis verde se ingrijeste usor si are o durata de viata de minim 6 ani, mai ales in cazul in care ii asiguri necesitatile de baza.

Ingrijirea pestelui Chromis verde

Pestele Chromis verde este foarte rezistent si traieste in bancuri, alaturi de pestii din aceeasi specie. Acesta este foarte pasnic, nu este teritorial si nici agresiv, motiv pentru care se recomanda sa fie tinuti cu pesti la fel de pasnici si calmi. Desigur, de preferat este ca pestele sa se afle intr-un acvariu cu mai multi pesti din aceeasi specie, chiar si daca numarul acestora este redus.

Chromis verde este foarte activ, asa ca are nevoie de un spatiul destul de mare - cel putin 120 de litri. Pestele obisnuieste sa inoate spre suprafata si incurajeaza astfel pestii mai timizi sa ii urmeze exemplul.

Accesorizeaza acvariul cu multe pietre, corali si piatra vie, astfel incat acesta sa fie similar cu mediul lor natural.

In ceea ce priveste apa din acvariu, aceasta trebuie sa fie sarata si sa aiba un pH de 8.1 - 8.4, o temperatura de aproximativ 24 de grade si o duritate de 8 - 12. De asemenea, apa trebuie schimbata o data la doua saptamani, in proportie de 20%, iar parametrii acesteia trebuie sa fie monitorizati pentru a nu interveni fluctuatii majore.

Hrana pestelui Chromis verde

Acesti pesti sunt omnivori si adora hrana vie, dar si granulele sau fulgii din comert. Desi Chromis verde nu este un peste pretenios, el are nevoie totusi de o dieta variata, cu mancaruri pe baza de carne, cum ar fi myside congelate, artemia vitaminizata, fulgi pentru ierbivori si preparate congelate. De asemenea, poti oferi pestelui Chromis verde bucati de creveti, scoica, sepie si carne de peste, dar si mancaruri vitaminizate care ajuta la pastrarea stralucirii coloritului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului