Animale de companie

#animale #rozatoare #gerbili

Cum sa adopti un gerbil

Gerbilul este un mamifer mic, putin asemanator hamsterului, la fel de bland si de jucaus.. Posesorii il recomanda deoarece nu emana miros si este usor de intretinut. Datorita acestor aspecte favorabile, gerbilul s-a raspandit in Europa ca animal de companie .
Cauta un Pet Shop
Deoarece la noi nu exista nicio crescatorie de gerbili , va trebui sa te rezumi la a-l adopta din Pet Shop. Nu-l cumpara insa de la primul Pet Shop pe care il intalnesti, ci viziteaza mai multe magazine inainte de a te decide de unde sa-l adopti.
Verifica pe internet informatii despre pet shop-urile pe care le-ai vizitat. In general pe forumuri se discuta despre aceste subiecte si poti descoperi persoane nemultumite de locatia respectiva.
Este recomandat sa cumperi doua exemplare gerbili si nu unul singur, deoarece aceasta specie nu agreeaza singuratatea.. Gerbilul se va adapta mult mai bine noului stil de viata daca va avea o pereche.
Observa mediul in care sunt tinuti
Uita-te cu atentie la mediul inconjurator. Rozatoarele trebuie sa fie tinute in conditii bune. In magazin trebuie sa predomine curatenia iar cusca sa fie in permanenta curata. Nu este bine ca gerbilii sa intre in contact cu alte animale, deoarece acestea pot fi puratoare de virusi.
Acorda o atentie deosebita talasului sau substratului din cusca, care trebuie sa fie curat si sa nu emane un miros neplacut .
Verifica rozatoarele indeaproape
Observa activitatea gerbililor. In mod normal, daca nu dorm, sunt activi si sa se sperie de tine la inceput. Astfel, ei isi vor muta locul in celalalt colt al custii si vor incerca sa se ascunda in casuta special amenajata.
In cazul in care un gerbil sta linistit intr-un colt fara a dormi este posibil sa fie bolnav. Incearca sa te apropii mai mult de cusca pentru a vedea cum reactioneaza. Daca nu isi schimba pozitia cel mai indicat este sa alegi altul. Totodata, este important de retinut faptul ca un animal bolnav, poate transmite boala si celorlalte animale din cusca.
Asigura-te ca animalul pe care-l doresti este sanatos

Uita-te cu atentie la gerbilii din magazin si alege-l pe cel care ti se potriveste. Cere-i vanzatorului sa te lase sa-l tii in mana pentru a-l verifica inainte sa il iei acasa. Uita-te cu atentie la urmatoarele aspecte:

  • Conditia corporala –nici gras, dar nici foarte slab;
  • Blana gerbilului este uniforma, pufoasa si neteda. Evita un gerbil care prezinte locuri in care blana lipseste;
  • Ochii, nasul si urechile trebuie sa fie lipsite de impuritati . Verifica cu atentie in special ochii si nasul si asigura-te ca nu prezinta secretii la nivelul acestora;
  • Dintii au marime medie. Daca sunt foarte mari, il vor impiedica sa manance;
  • Un gerbil sanatos nu prezinta dificultati respiratorii. Daca sesizezi suieraturi, zgomote asemanatoare sforaitului sau alt tip de zgomote provocate de respiratie, ar fi bine sa alegi altul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea