Animale de companie

#iarna #frig #caini #protejarea cainelui

Cum protejezi catelul iarna?

Plimbarea in parc impreuna cu cainele nu trebuie niciodata sa puna in pericol sanatatea acestuia - odata cu venirea sezonului rece, e bine sa iti iei masuri de precautie .

In genere, veterinarul poate da cele mai bune sfaturi cu privire la plimbarea cainelui iarna. Cainii batrani, care au artrita sau cei cu blana scurta si cateii tineri sunt cei mai sensibili. Unii caini, cu sanatatea fragila, trebuie tinuti in casa.

Cainilor nu le place de obicei sa poarte haine speciale, insa uneori este nevoie sa ii infofolesti ca sa poata rezista la ger . Poti investi intr-un pulovar pentru catel sau o poti ruga pe bunica sa-i faca unul.

Labutele si blana trebuie curatate cu atentie la intrarea in casa, deoarece raman agatate bucati de gheata sau noroi. Pernitele degetelor, nasul si urechile sunt partile corpului cele mai susceptibile sa fie afectate de frig, de aceea trebuie incalzite cu grija.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea