Animale de companie

#copii #caini #bebelus #ingrijire caini

Cum pregatesti cainele pentru sosirea unui copil in casa?

Cainele poate deveni agitat si gelos atunci cand in casa apare un copil, acesta acaparand intreaga atentie a stapanilor - pot fi evitate insa problemele daca animalul este obisnuit dinainte cu sosirea bebelusului.



Aducerea unui copil mic schimba mirosurile, regulile, programul zilnic, uneori si locul mobilei in casa. Pentru a ajuta cainele sa se adapteze, e bine sa stabiliti dinainte care sunt noile reguli si sa il invatati pe Grivei tot ce are nevoie. Primul pas, cainele trebuie sa invete cand are voie sa stea in bratele stapanului si cand nu.

In plus, catelul trebuie sa stie ca odata cu venirea catelului va spori si numarul de vizitatori in casa, deci trebuie obisnuit si cu mai multi oameni.

Cainele poate fi expus dinainte al mirosul samponului sau a lotiunilor, pentru a se obisnui cu ele si poate fi pus sa asculte inregistrati cu plansul bebelusilor, ca sa nu fie speriat sau nervos cand il aude.

Nu trebuie neglijat insa catelul, odata cu venirea copilului - plimbarile zilnice si timpul de joaca trebuie sa fie respectate, pentru a avea un catel fericit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea