Animale de companie

#animale de companie #iarna #animale #caine #inghet #pisica #protectie animale de companie

Cum iti protejezi animalul de companie pe timpul iernii

Atunci cand mercurul din termometre scade sub temperatura de inghet, nu numai sanatatea ta poate fi in pericol, ci si a animalului tau de companie. Iata cateva sfaturi pentru a-ti proteja prietenul necuvantator pe timpul iernii.

Pisica

1. Pisicile, in special cele de rasa, crescute numai in casa, sunt foarte sensibile la frig si racesc usor. Asigura-te ca mica ta felina sta in casa, iar daca este invatata sa isi faca nevoile afara, amenajeaza-i un loc special in baie sau in balcon unde se poate duce.

2. Loveste capota motorului cu palma inainte de a porni motorul. Este posibil ca aici sa isi fi gasit adapost temporar o pisica de pe strada. Acestea au obiceiul de a se cuibari langa motorul cald pe timp de iarna.

3. Daca esti nevoit/a sa iti transporti pisica la veterinar sau sa o iei cu tine intr-o vizita, imbrac-o intr-o haina speciala care sa ii tina de cald sau tine-o la pieptul tau, pe sub propria haina.

Caine

1. In cazul in care ai un caine de talie mica sau care are blana scurta, cel mai bine este sa il imbraci cu o vestuta sau pulover atunci cand iesiti afara la plimbare.

2. Dupa ce v-ati intors in casa, sterge-i fiecare labuta, asigurandu-te ca acestea sunt, la final, uscate.

3. Mareste-i cantitatea zilnica de proteine, in special daca ai un caine activ.

Sursa foto: wltx.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului