Animale de companie

#animale de companie #caine #dresare caine #educare caine

Cum inveti cainele sa nu ceara mancare cand esti la masa

Ziua de Paste poate fi aglomerata si obositoare, mai ales daca ai multi musafiri la masa, iar cainele poate deveni rapid un factor de stres suplimentar. Nu este insa prea tarziu sa convingi cainele sa nu mai cerseasca la masa.

Cea mai buna metoda de a te asigura ca patrupedul nu va mai cersi la masa de Paste este sa nu mai cedezi rugamintilor lui. Asigura-te ca nimeni nu mai ofera cainelui o recompensa gustoasa atunci cand cerseste la masa. Chiar daca se intampla rar, bucatica primita convinge patrupedul ca merita sa insiste de fiecare data.



Ignora cainele atunci cand cerseste la masa

Alaturi de eliminarea completa a recompensei, este important si sa ignori complet cainele cand cerseste: fara contact vizual si fara admonestari verbale. Orice reactie din partea ta, chiar si negativa, poate face animalul sa continue si alta data cersitul. Daca nu suporti zgomotele sau chiar atingerile insistente ale cainelui, ofera-i o jucarie intr-o alta camera sau chiar mancarea lui.


Scoate cainele la plimbare inainte de masa de Paste

Daca ai respectat cele doua sfaturi timp de aproximativ o luna, sunt sanse mari ca patrupedul sa nu cerseasca la masa de Paste. Aceasta tentatie nu dispare insa complet atat de repede, iar un numar mare de musafiri il poate face sa creada ca are sanse mai mari. Inainte ca toata lumea sa se aseze la masa, plimbarea sau joaca cu animalul este o solutie buna. Cu cat este mai obosit, cu atat va cersi mai putin.


Hraneste cainele chiar cand te asezi la masa de Paste

Daca planuieste ca masa de Paste sa inceapa la o ora sau doua dupa masa obisnuita a cainelui, amana hranirea lui. Da-i de mancare portia obisnuita chiar atunci cand toata lumea se aseaza la masa. Un caine satul va cersi mai putin sau chiar deloc.


Discuta cu musafirii despre regulile casei

Atunci cand investesti timp si energie in a convinge cainele sa nu mai cerseasca la masa, este foarte important sa te asiguri ca toata lumea il trateaza la fel. Discuta cu musafirii regulile pe care ai decis sa le impui cu privire la hranirea cainelui si cersit. In caz contrar, cineva ii poate rasplati cersitul chiar inainte de masa, lucru care va aduce din nou in prim plan comportamentul nedorit si poate distruge rapid toate eforturile tale de a convinge cainele sa nu mai cerseasca la masa.

Sursa foto: doggiebuddy.com, thepetproductguru.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea