Animale de companie

#pesti #acvariu #pesti exotici

Cum ingrijesti un acvariu cu pesti exotici

Acvariile cu pesti exotici sunt foarte apreciate pentru aspectul lor deosebit. Secretul mentinerii unui astfel de acvariu consta in selectarea pestilor. Chiar daca vei fi atras de culorile pestilor exotici este recomandat sa ai in vedere comportamentul lor si nevoile de ingrijire, care pot diferi de la specie la specie. Pestii exotici cer mai multa atentie decat cei obisnuiti insa respectand anumite reguli vei reusi sa-I menti sanatosi. Iata cateva dintre ele:

1
Decide ce specii de pesti exotici vrei sa ai in acvariu. Daca esti incepator este recomandat sa te axezi pe exemplare ce apartin speciilor Puntius titteya, Puntius semifasciolatus, Aphyocharax anisitsi, Danio rerio, Xiphophorus maculatus, Poecilia reticulata, Colisa lalia.

Toti acesti pesti exotici sunt colorati, foarte activi, sociabili si usor de intretinut.

Este recomandat sa cumperi cate 5 bucati din fiecare specie atat pentru un efect vizual maxim cat si pntru ca sa maximizezi sentimentul lor de siguranta.


2 Ca regula generala este bine ca sa asiguri circa 7 l de apa pentru fiecare exemplar in parte.

Astfel, daca in acvariu tau sunt circa 10 pesti exotici este bine ca acesta sa aiba un volum de 70 l.


3 Atentie unde pozitionezi acvariul cu pesti exotici astfel incat acestia sa nu fie deranjati de curentii de aer, razele solare sau alte surse de incalzire alternative.

4
Foloseste plante vii. Pe langa faptul ca acestea vor da un aspect deosebit acvariului vor crea un mediu natural pentru pestii exotici si vor mentine calitatea apei pentru mai mult timp curatand-o de ammoniac si nitrati .


5 Foloseste teste de apa pentru a monitoriza nivelul de nitrati, amoniac si alte substante chimice periculoase pentru pesti.

Ca regula generala este bine sa inlocuiesti periodic circa 20% din apa din acvariu.

6
Atentie la temperatura din acvariu. Pentru speciile de pesti exotici mentionate mai sus o temperatura a apei cuprinsa intre 23o-26o C este ideala.


7 Pentru ca pestii exotici sa fie sanatosi si sa isi mentina coloristica deosebita este foarte important sa-i hranesti cu mancare adecvata, de calitate, imbogatita cu substante nutritive.


8 Invata sa detectezi semnele de boala la pestii exotici.

Este bine sa stii ca un peste exotic poate fi bolnav dar si purtator de boala fara a fi el insusi bolnav, ceea ce se numeste un agent patogen sanatos.

Boala se va declansa in anumite conditii sau va fi transmisa celorlalte exemplare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea