Animale de companie

#blana #deparazitare #ingrijire caine #canicula #hrana caine

Cum ingrijesti cainele pe canicula

Temperaturile extreme din timpul verii sunt suportate cu greu de patrupede. Este foarte important sa retii ca sub nici o forma nu este bine sa-ti lasi cainele in masina, singur, pe timp de vara. In caz ca nu este pornit aerul conditionat, la soare, temperatura din masina poate urca rapid pana la 70 de grade. Iata si alte sfaturi pentru a-ti proteja cainele cand sunt temperaturi foarte ridicate:



1 Ingrijeste-i blana


Cainii cu blana lunga si deasa fac fata mai greu temperaturilor caniculare , in comparatie cu cei care au blanita scurta, pentru ca se supraincalzesc.

De aceea, in cazul in care detii un caine cu blana lunga, ca sa-l ajuti sa faca fata mai bine temperaturilor ridicate este recomandat sa vizitezi mai des un salon de coafura canina. Tunde cainele o data pe luna insa continua sa respecti ritualul obisnuit referitor la periere si spalarea cu un sampon special pentru patrupede.

In cazul in care catelul tau are blana deasa si lunga tunde-l dar nu foarte scurt pentru ca poate face repede insolatie .


2 Atentie la hrana si la apa


In privinta hranei, este recomandat sa iti hranesti cainele cu mancare uscata, de calitate buna, fara coloranti si sa ii pui la dispozitie mai multe surse de unde pot bea apa proaspata. Ai grija ca mancarea cainelui sa nu fie alterata, intrucat se poate imbolnavi.

Redu-i din portia lui zilnica de mancare, mai ales daca este supraponderal . Cainii cu probleme de greutate sunt mult mai sensibili la temperaturile ridicate. De asemenea, daca observi ca animalutul nu mananca toata mancarea din bol, nu-l forta.

Atentie, pentru a evita eventualele probleme de sanatate care pot surveni, este bine sa retii ca, dupa ce vii de la plimbare pe o zi caniculara, nu este bine sa lasi cainele sa bea apa cel putin 10 minute.
Si acest lucru pentru ca, fiind infierbantat, iar apa rece, exista riscul ca animalutul sa se imbolnaveasca.


3 Tine-l departe de soare


Cainii sunt afectati de canicula din cauza ca ei nu-si pot regla temperatura decat prin pernutele labelor si prin respiratia accelerata.

Este bine sa eviti sa-ti lasi cainele sa stea expus timp de mai multe ore in soare pentru ca razele UV ii pot dauna.

Astfel, evita sa-l scoti la plimbare in zilele fierbinti iar in cazul in care animalutul obisnuieste sa stea in curte, amenajeaza-i un loc ferit de razele soarelui unde sa se poata retrage sa se odihneasca.

De asemenea, daca locuiesti la casa, poti sa ii amenajezi patrupedului o mini-piscina cu apa incalzita de razele soarelui, unde animalutul se poate racori.

In cazul in care locuiesti intr-un apartament, tine-ti cainele in camera cea mai racoroasa.


4 Deparaziteaza-l


O alta masura de protectie a cainelui pe timp de vara consta in deparazitarea lui. Capusele traiesc in tufe, pe plante, prin tufisuri, oriunde exista vegetatie deasa astfel ca este bine sa ai grija ca patrupedul sa nu frecventeze aceste locuri.

Capusele sunt responsabile de transmiterea babesiozei la caini, o boala grava dar care poate fi tratata daca este diagnosticata la timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului