Animale de companie

#pisica #animale de casa #musafiri

Cum dezveti pisica sa zgarie musafirii

Pisicile pot deveni agresive cu musafirii tai din trei motive: frica,o stare de nervozitate sau… plictiseala . Ca sa-ti dezveti pisica sa-ti atace prietenii trebuie sa identifici care este motivul pentru care animalutul tau se comporta astfel:


1 Frica


Este bine ca pisicile sa fie invatate de mici sa intre in contact cu oamenii. Felina va avea nevoie de timp pentru a se acomoda cu prietenii tai astfel ca este bine sa-i sfatuiesti sa nu insiste sa se joace cu ea daca observi ca nu este foarte sociabila.

In plus, multe pisici se pot speria de galagia din casa din momentul in care primesti musafiri . In consecinta, ele vor fi stresate si este posibil sa incerce sa se apere cand se va apropia cineva “scotandu-si ghearele”.

Sfatuieste-ti prietenii sa nu faca miscari bruste in fata ei (s-o ridice de jos, spre exemplu) si sa se apropie incet de ea, sa-i dea ocazia sa-i miroase mai intai, sa vorbeasca pe un ton calm pentru ca animalutul sa capete incredere.

Este bine sa supraveghezi aceste moment si sa intervi daca pisica devine agresiva.


2 Starea de nervozitate


Starea de nervozitate este strans legata de “invadarea teritoriului”. Pisica ta poate sa-ti zgarie musafirii din dorinta de a-si apara teritoriul. Pisicile recunosc persoanele si casele in care locuiesc dupa miros. In momentul in care primesti musafiri, mirosul din casa se schimba pentru pisica.

Urmareste cu atentie la comportamentul animalutului pentru a observa din timp semnalele de avertizare care iti arata ca poate deveni agresiva. Daca vezi ca pisica nu se simte confortabil cu musafirii si da semne de agresiune incearca sa-i distragi atentia cu o jucarie. Tipa la ea daca este cazul si fa-o sa inteleaga ca nu are voie sa zgarie. Un simplu “nu” rostit pe un ton ferm o va face sa se retraga.


3 Plictiseala


Unele pisici se comporta agresiv din dorinta de a fi in centrul atentiei. Pisicile crescute in interior se confrunta de obicei cu aceasta problema. In momentul in care primesti musafiri este posibil ca pisica ta sa aiba un comportament ciudat din dorinta de a-i face pe ceilalti sa se joace cu ea.

Astfel, feline va alerga, se va intinde pe covor, isi va scoate “gherutele” si va ataca din senin, fara a te averiza cu vreun mieunat inainte. Nu incuraja acest comportament. Opreste-o imediat din joaca agresiva si spune-i “nu-i voie”, pe un ton jos dar ferm, astfel incat pisica sa stie ca a gresit.

Pe de alta parte, inceraca sa-i creezi pisicii tale un mediu mai stimulativ si invat-o sa se joace cu jucarii.

Citeste mai multe despre:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea