Animale de companie

#pisici #tratament pisici #pastile pisici

Cum convingi pisica sa ia un medicament?

Pisicile sunt animale independente si mofturoase, iar uneori sa le convingi sa ia o pastila poate fi dificil. Exista insa modalitati prin care pot fi convinse, cu putina siretenie, sa-si ia medicamentul.


Prima modalitate este ascunderea medicamentului in mancare: tableta se taie in bucati mici sau se piseaza, rezultand un praf care poate fi usor introdus in mancarea preferata a pisicii. De preferat mancaruri cu miros puternic, precum puiul sau pestele, pentru a ascunde medicamentul.

Unele pisici sunt insa perspicace si exista riscul sa nu se atinga de mancarea in care ai pus un medicament. Pastila poate fi dizolvata in lapte, iar pisica hranita cu laptele respectiv, cu conditia insa sa il inghita pe tot.

Daca trucurile nu functioneaza, atunci trebuie sa recurgi la neplacuta metoda de a prinde pisica si de a o forta sa inghita medicamentul, dupa ce a fost in prealabil dizolvat in apa. Acesta poate fi introdus in gura animalului cu o seringa fara ac sau un aplicator, insa cu mare atentie, pentru ca se poate ineca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului