Animale de companie

#maimute #panou publicitar #inteligenta animale

Cum arata un panou publicitar pentru maimute

Doi directori de publicitate din New York organizeaza un experiment prin care vor sa vada daca maimutele pot fi influentate de publicitate. Keith Olwell si Elizabeth Kiehner au lansat aceasta cercetare dupa ce au observat, intr-un studiu anterior, ca primatele pot sa invete notiunea de bani si sa imite comportamentul oamenilor cand vine vorba de achizitii.

In ce consta experimentul

Cei doi directori de publicitate colaboreaza cu cercetatoarea Laurie Santos de la Universitatea Yale . Obiectivul cercetarii este sa observe daca publicitatea poate sa influenteze comportamentul maimutelor.

Echipa va pregati doua tipuri de mancare, doua jeleuri de culori diferite. Pentru unul dintre ele se va concepe si o campanie publicitara ce va implica panouri care vor atarna de cusca maimutelor. “jeleurile vor reprezenta un aliment nou pentru maimute si ambele vor fi realizate cu aceleasi ingredient. Unul va avea parte de promovare, celalalt nu. Dupa ce vor fi expuse o perioada la aceasta campanile, li se vor oferi maimutelor cele doua tipuri de jeleuri”, a explicat Olwell, potrivit www.newscientist.com.

Cum arata pancarta

Pancarta menita sa atraga atentia masculilor are drept imagine organele genitale ale unei femele impreuna cu tipul de mancare caruia i se face publicitate. Afisul publicitar pentru femele va contine o poza explicita cu un mascul alaturi de mancarea careia i se face reclama.

S-a ales aceasta modalitate de expunere pentru ca, in studii anterioare, maimutele au aratat ca sunt foarte interesate de imagini cu organele genitale ale reprezentantilor sexului opus. De altfel, aceasta alegere nu e foarte diferita de reclamele pentru oameni. Se stie ca in advertising se face des apel la sex-appeal pentru a vinde anumite produse.

Cercetatorii au declarat ca vor incerca sa realizeze pozele astfel incat sa para cat mai naturale in speranta ca astfel le vor atrage atentia maimutelor.

Rezultatele studiului vor fi publicate peste cateva saptamani.

FOTO: Monotone photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea