Animale de companie

#cornish rex #pisici #animale #rase

Cornish Rex

Cornish Rex este o rasa de pisici cu par foarte scurt, care nu masoara mai mult de 1 cm lungime si este carliontat. Aceste pisici au aparut in urma unor mutatii genetice naturale.

 

Origine

 

Rasa Cornish Rex a rezultat in urma unor mutatii genetice aparute la cateva pisici nascute in 1950, la o ferma din Cornwall, Anglia. Puii au fost nascuti de o pisca obisnuita, cu par drept; provenienta si aspectul tatalui nu sunt cunoscute. Unul dintre puii nascuti avea o blana extrem de fina, scurta si carliontata, lucru neobisnuit la pisici in acele vremuri. Pisoiul a fost botezat Kallibunker. Acesta a fost apoi imprechat cu mama lui. In urma acestei imperecheri s-au nascut doi pisoi (un mascul si o femela) cu infatisare asemanataore lui Kallibunker.

Femela a fost dusa apoi in America, unde a fost imperecheata cu pisici din rasele Siamaeza si Orientala cu par scurt. In acest fel s-au obtinut pisici Cornish Rex cu cozile mai lungi si urechi mai mari decat primele exemplare.
Desi pisicile Devon Rex si Cornish Rex sunt asemanatoare, nu exista nicio legatura genetica intre cele doua rase.

 

Caracteristici fizice

 

Cornish Rex este o pisica de talie medie. Corpul acesteia este delicat si in acelasi timp musculos. Pisica are picioarele drepte, subtiri si lungi. Acest lucru poate da impresia ca este mai inalta decat este in realitate.

Blana unei pisici Cornish Rex este foarte fina la atingere. Aceasta este extrem de scurta si carliontata. Cornish Rex poate fi intalnita intr-o larga varietate de culori si combinatii ale acestora. O alta caracteristica distincta este faptul ca mustatile sunt de asemenea, ondulate.

In cadrul expozitiilor nu se accepta exemplare care au parul drept in anumite zone ale corupui.

Capul pisicii are o marime medie. Fruntea este putin bombata si are un nas drept. Ochii sunt migdalati si mici. Urechile sunt mari si drepte. Acestea sunt usor rotunjite la varf si late la baza.

Coada este lunga, subtire si in acelasi timp musculoasa.

 

Temperament

 

Aceste pisici raman neschimbate odata cu inaintarea in varsta. Chiar si la maturitate sunt la fel de energice si jucause ca atunci cand sunt pui.

O pisica din rasa Cornish Rex este foarte inteligenta si va invata rapid sa vina cand este chemata. De asemenea, aceasta invata mai repede ca alte pisici care sunt lucrurile permise si care nu. Daca ai rabdare si vointa poti chiar dresa pisica sa faca diverse trucuri.

Desi este o pisica de interior, se poate adapta cu usurinta la orice schimbari.

Cornish Rex este o pisica foarte curioasa si va explora toate obiectele din casa. Daca ai o astfel de pisica trebuie sa fii foarte atent cand umbli la masina de spalat sau la frigider, deoarce are obiceiul sa se furiseze inauntu.

Este o pisica foarte afectuoasa. Ii place sa stea in compania oamenilor si sa fie alintata de acestia, aratandu-le in schimb afectiune. Spre deosebire de alte rase, o Cornish Rex se ataseaza de toti membrii familiei. Rareori se intampla ca aceasta felina sa aiba preferinte.

In prezenta strainilor este o pisica prietenoasa. Nu ezita sa se apropie de acestia si sa se lase mangaiata si alintata.
Accepta cu usurinta si este prietenoasa cu alte animale de companie. Este de asemenea, o pisica potrivita pentru copiii timizi.

 

Ingrijire

 

Din cauza blanitei foarte scurte, aceasta pisica este extrem de sensibila la frig. Daca in perioada iernii este tinuta in exteriorul casei, poate suferi de hipotermie. Din aceasta cauza se recomanda ca in perioada iernii pisica sa fie protejata de frig.

Daca aceasta trebuie neaparat sa iasa din casa este bine sa o fie transportata cu ajutorul unei custi speciale, in care sa pui o patura calduroasa. Hainutele speciale pentru animale pot fi de asemenea, folositoare.

 

Sanatate

 

La exemplarele care trec de varsta de 6-8 ani pot aparea adesea afectiuni ale ficatului si/sau ale rinichilor. Din aceasta cauza se impune o vizita regulata la medicul veterinar inca din primii ani de viata.

Speranta de viata a unei Cornish Rex este de 12-14 ani.

Sursa foto : www.kattenrassen.linkcorrect.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului