Animale de companie

#ingrijire #animale #copii #animale de companie

Copilul isi doreste un animalut, dar nu stii ce sa alegi? 5 animale de companie usor de intretinut

Toti copiii isi doresc un animalut de companie. Insa, inainte de a alege animalulul pe care acesta l-a cerut, trebuie sa acorzi o perioada de timp in care sa te gandesti la ce presupune adoptia animalului respectiv. Vei avea suficient timp pentru a te ocupa de el? Dar bani pentru a-l intretine?

De exemplu, cainii sunt animale perfecte de companie, iar copiii ii adora. Insa un caine nu poate fi lasat inchis in casa, singur, pentru perioade lungi de timp. In plus, trebuie scos la plimbare de doua ori pe zi, indiferent de conditiile meteo. Si nici costurile de intretinere nu sunt cele mai mici. Prin urmare, inainte de a adopta un catel, candeste-te de doua ori.

Daca te numeri printre cei care nu au timpul necesar, sau veniturile necesare, pentru a adopta un caine, iata cateva animale de companie care sunt usor de ingrijit:

Porcusorul de Guineea

Numiti si cobai, sunt unele dintre cele mai bune animale de companie pentru un copil deoarece au un temperament prietenos, afectuos si foarte calm.

Hamster

Este mic, dulce si usor de tinut in brate. Cere putin efort, dar atentie, au mare nevoie de afectiune.

Papagal

Papagalii stiu cum sa fie animale de companie excelente: sunt pasari cu pene frumoase si colorate, inteligente, amuzante si te incanta cu trilurile lor! In plus, unii papagali pot invata sa vorbeasca.

Broasca testoasa

Datorita temperamentului lor calm, broastele testoase pot fi animale de companie excelente pentru a le avea acasa, dar este important sa alegi o specie potrivita pentru spatiul si timpul pe care intentionezi sa-l dedici acesteia. Exista mai multe specii, de la cele terestre, la cele de apa.

Pisica

Pisicile sunt unele dintre cele mai bune animale de avut in casa datorita naturii lor mai independente si usurintei de adaptare la spatiile mici. Cu toate acestea, este important sa tii cont ca au nevoie de vizite periodice la cabinetul veterinar, de vaccinuri si de mancare speciala (umeda si uscata), care este mult mai scumpa decat in cazul animalutelor enumerate anterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea