Animale de companie

#crestere copii #copii sanatosi #animale #copii #animale de companie

Copiii care cresc alaturi de un caine sunt mai sanatosi si mai fericiti

Viata alaturi de un animal de companie este mult mai fericita, indiferent de varsta. Animalele de companie pot avea roluri diverse. Un caine, de exemplu, este un bun companion, dar si un paznic de incredere. Acesta poate avea un impact major in vietile persoanelor care il detin. Iata care sunt acestea.

Pentru persoanele in varsta, cainii sunt cei care alunga monotonia si le alina singuratatea. Tinerilor putin trecuti de varsta majoratului li se poate parea o responsabilitate prea mare sa ai grija de un caine, insa cu un astfel de animalut alaturi viata poate fi privita in alte culori. Atunci cand grijile ajung sa te copleseasca, cand te incarci cu stres si traversezi perioade in care nu mai vezi lumina de la capatul tunelului, caine tau poate fi cel care te face sa vezi lucrurile altfel. Trecerea de la adolescenta la viata de adult si toate grijile care vin peste tine in aceasta etapa a vietii vor parea mult mai simplu de depasit atunci cand ai langa tine un prieten devotat care te iubeste neconditionat.

Cainii sunt animale extrem de afectuoase si se ataseaza rapid si profund de stapanii lor, ajung sa ofere lectii de devotament si iubire la care nu te-ai fi asteptat.

Mai mult decat atat, cainii leaga relatii cu totul speciale cu copiii. Studiile arata ca un copil care creste alaturi de un caine este mai sanatos si mai fericit.

Potrivit aceluiasi studiu, copiii care au intrat devreme in contact cu cainele familiei sunt mai putin predispusi la infectii respiratorii si alte afectiuni, in special infectii ale urechii.

In acelasi timp, in urma unui studiu s-a descoperit ca expunerea copiilor inca de cand sunt foarte mici intr-un mediu in care traieste si un caine, poate influenta dezvoltarea sistemului imunitar si reduce riscul aparitiei unor alergii, precum eczema sau astmul.

Pe langa beneficiile de ordin fizic, socializarea timpurie cu cainii ii ajuta pe copii sa invete mai multe despre grija si compasiune.

In ceea ce priveste starea de sanatate psihica si starea de bine, animalele de companie pot imbuntati starea de emotionala a stapanilor in timp ce reduc gradul de stres si anxietate, inclusiv in randul copiilor. Un alt studiu a mai aratat de asemenea, ca existenta unui caine in casa este asociata cu probabilitate scazuta a apartiei anxietatii in copilarie.

Toate aceste descoperiri facute in urma studiilor si observatiilor au condus catre acelasi rezultat: efectul pzotiv pe care un animal de companie il are asupra celor mai tineri stapani ai lor. Chiar daca ti se pare o responsabilitate prea mare pentru ca micutul tau sa aiba un catel, tine cont de toate aceste beneficii si pune-le in balanta. Efectele sunt uimitoare, iar acest lucru il vor intelege cel mai bine parintii care la randul sau au avut un animal de companie cand erau copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea