Animale de companie

#pisici #animale #comportament

Comportamentul pisicii

Pisicile sunt animale foarte inteligente care prin comportamentul lor incearca sa ne comunice anumite stari sau pur si simplu incearca sa se faca remarcate. Desigur, te-ai intrebat de multe ori de ce animalul face anumite lucruri, insa nu ai gasit un raspuns la toate intrebarile pe care ti le-ai pus. Afla acum de ce se freaca pisicile de picioarele tale, de ce musca sau de ce prefera sa bea apa de la robinet. Invata sa-ti cunosti mai bine pisica si sa stii ce nevoi are aceasta.


Isi ascunde jucaria preferata in bolul cu mancare sau apa?

Acest obicei provine de la pisicile salbatice care isi duc prada in apropierea culcusului si o ascund de alti pradatori. Pisicile de interior, neavand un loc stabil, considera vasul de mancare cel mai sigur loc de pe teritoriul lor.

Ai prins-o zgariand geamul ferestrelor?

Prin acest comportament , animalul isi manifesta frustrarea pentru ca nu are acces in lumea pe care o vede dincolo de geam. Zgomotele, obiectele, pasarile, insectele sau alte pisici sunt o adevarata tentatie pentru animalul tau.

Pisica zgarie mobila sau alte obiecte din casa?

Cele mai multe pisici zgarie unul sau mai multe obiecte din casa. Cel mai adesea prefera mobila. Prin acest comportament pisica isi marcheaza teritoriu si isi ascute unghiile. Daca o vei certa, va invata ca nu are voie sa zgarie acel obiect de mobilier, insa va alege altul pentru a-si marca teritoriul. Cel mai bine este sa-I cumperi un obiect din sisal sau un ansamblu pe care sa le poata zgaaria cat doreste.

O ia la fuga cand deschizi usa?

Acest lucru se intampla deoarece este foarte curioasa sa afle ce se intampla afara, ele fiind animale libertine si independente. In perioada de imperechere acest comportament se poate accentua, daca simt sau aud o alta pisica. De asemenea, unei pisici care nu s-a adaptat vietii de interior, dorinta de evadare va fi mult mai mare.

De ce se dau pisicile pe langa noi?

Nu exista pisica care sa nu-si frece corpul de picioarele stapanului ei. Acest comportament nu arata afectiunea, asa cum multi cred. Ele te “marcheaza” cu mirosul ei, comportament prin care demonstreaza ca esti proprietatea ei. Pisicile isi arata afectiunea in momentul in care te loveste cu capul.

Iti ataca gleznele?

Pisica simte nevoia sa se joace si sa isi puna in practica abilitatile de vanator. Ea poate pune la cale adevarate strategii de atac, ascuzandu-se sub scaun, sub masa, in spatele mobilei sau in alte locuri de unde nu poti fi vazute, iar cand treci pe langa, va sari afara si iti va curinde glezna cu labutele din fata. Poti sa te joci cu ea, ascunzandu-te si tu la randul tau si lasand pisica sa te caute si invers, sau ii poti cumpara niste jucarii cu ajutorul carora sa-si consume energia.

Prefera sa bea apa de la robinet chiar daca are in permanenta apa proaspata in vasul ei?

Pisica ta prefera sa bea apa direct de la robinet deoarece, zgomotul produs de aceasta le creeaza impresia de apa curgatoare. Mai sunt unele pisici, care din acelasi motiv , inainte de a bea dau cu labuta in bolul de apa.

Te musca cand va jucati?

Unele pisici musca atunci cand te joci cu ele. Acest lucru se poate intampla din doua motive. Nu mai are chef de joaca sau isi imagineaza ca mana ta este o prada. Daca s-a saturat de joaca, te va atentiona muscandu-te usor de mana. Las-o sa plece si sa-si vada de treburile ei.

Daca o face din joaca, imaginandu-si ca mana ta este vanat, atunci, cel mai probabil, iti va prinde mana si cu labele din fata, nu numai cu dintii. Cand sunt inca pui nu isi dau seama cat de tare strang, pe masura ce cresc, vor invata sa nu mai stranga tare.

Miorlaie excesiv in timpul zilei?

Prin miorlait pisica incearca sa-ti atraga atentia ca ii este foame, sau vrea doar sa o bagi in seama. De asemenea, printr-un astfel de comportament animalul iti comunica faptul ca prezinta o stare de disconfort sau te anunta ca este bolnava.

Miorlaie insistent cand trebuie sa pleci undeva?

O pisica care adopta un astfel de comportament este foarte atasata de tine si in acest mod isi exprima supararea despartirii, chiar daca lipsesti de acasa doar 5 minute sau cateva zile. Daca pleci pe o perioada mai indelungata de timp, lasa-i animalului unul sau mai multe obiecte de-ale tale sau un tricou pe care l-ai purtat. Astfel iti va simti prezenta cat timp esti plecat. Totodata, este bine ca pisica sa fii preocupata cu ceva in momentul in care pleci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea