Animale de companie

#animale #comportament animale #detector tsunami #comportament animale tsunami

Comportamentul animalelor, detectorul japonezilor pentru tsunami

Japonezii au descoperit o metoda inedita de a detecta tsunami-urile cu putin timp inainte de a avea loc. Orasul Susaki planuieste sa introduca un sistem de avertizare a acestora, bazat pe observarea comportamentului anormal al animalelor, in special al gainilor.

Orasul Susaki se pregateste sa-si creeze propria metoda de a detecta un eventual tsunami, studiind comportamentul gainilor si observand daca exista o schimbare in manifestarile lor, cu putin timp inainte ca un astfel de fenomen natural sa se produca.

Concomitent cu observarea animalelor, specialistii analizeaza si nivelul apelor din fantani, care se pare ca inainte cu putin timp ca un tsunami sa se produca, are tendinta de a scadea brusc.

Yoshihito Myojin, viceprimarul orasului, nu isi pune toata increderea in aceste metode de prevestire a fenomenului frecvent intalnit in regiunea japoneza, insa considera ca daca acestea pot ajuta cat de cat la detectarea pericolului, atunci trebuie studiate in detaliu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului