Animale de companie

#animalute #pinguini #paun

Comportamente de flirt imprumutate de la animalute

Fie ca o recunoastem sau nu, avem in comun cu animalutele diverse comportamente. Astfel, chiar si atunci cand suntem la o intalnire, oricat de eleganti am vrea sa parem, imprumutam fara sa vrem din comportamentul animalutelor care isi cauta o pereche. De altfel, daca am studia putin problema, am descoperi ca ritualurile de imperechere ale animaleleo seamana uneori cu cele de flirt ale oamenilor. Iata si exemple:



1 Pinguinii singuri se amesteca tot timpul printre alte exemplare ce nu formeaza deja un cuplu iar acest comportament este adoptat in totalitate si de oamenii care nu inca o pereche.


2 Nu degeaba exista expresia „te umfli ca paunul in pene”. Paunii isi etaleaza penajul si adopta un mers special cand vor sa curteze cu femelele. Si trebuie sa recunoastem ca acest comportament este adoptat si de oameni.


3 Un alt aspect important atunci cand curtezi pe cineva este cel care tine de locuinta ta. Cu totii incercam sa ne pastram casa curata atunci cand ne invitam noii parteneri in vizita. Si unele animalute procedeaza la fel. Spre exemplu, pasarea frunzara isi mentine casa curata si frumoasa, pregatita oricand pentru vizita doamnelor. O femela care nu este multumita de ce vede, merge mai departe si ignora masculul respectiv.


4 Dragonii de mare danseaza in timp ce curteaza femelele si stim cu totii cat de mult creste un barbat in ochii doamnelor daca stie sa se miste ca la carte.


5 De asemenea, femeile sunt atrase in general si de barbatii care stiu sa cante frumos iar exemple de masculi din lumea animalutelor ce isi exerseaza calitatiloe vocale in cautarea partenerelor sunt numeroase. Pana si ursuletii koala , unele dintre cele mai lenese animaleute de pe planeta, canta atunci cand isi cauta partenera.


6 Si o alta vorba spune ca „dragostea trece prin stomac” si nu de putine ori oamenii incearca sa isi impresioneze partenerii servindu-i cu o cina apetisanta. Anumite pasari, printre care si macaleandrul, incearca sa isi impresioneze femelele cu larve si gandaci .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea