Animale de companie

#animale #animale de companie #purici

Combate parazitii cainelului si pisicii de acasa, in mod eficient! Iata cum:

Cainii si pisicile nu sunt doar animale de companie - foarte adesea, acesti necuvantatori sunt tratati ca parte din familie. Si, la fel ca orice membru al familiei, este important sa pastram animalul de companie sanatos si fara paraziti. Se intampla foarte adesea ca un caine sau o pisica sa fie infectat cu un parazit intern sau extern la un moment dat in timpul vietii sale. Parazitii pot afecta animalele de companie intr-o varietate de feluri - de la o simpla iritatie pana la cauzarea unor afectiuni ce pun viata in pericol. Unii paraziti pot chiar sa ne infecteze si sa ne transmita noua boli!

 

Corect diagnosticate sau bine prevenite, problemele de sanatate cauzate de paraziti pot sa nu mai fie un motiv de ingrijorare sau un factor de stres. 

Sa nu uitam nicio clipa - parazitii, fie interni (de exemplu, viermii), fie externi (precum puricii si capusele), indeparteaza nutrientii de la gazda si pot provoca boli.  

Deparazitarile interne si externe, solutia de care avem nevoie

Parazitii ne pot infecta cainii sau pisicile in orice moment al anului. Parazitii externi, cum ar fi puricii si capusele, pot fi mai putin raspanditi in exterior in anumite perioade ale anului (de exemplu, in lunile cu temperaturi negative); cu toate acestea, ei supravietuiesc adesea in casa in timpul lunilor de iarna, creand un ciclu de viata neintrerupt. Alti paraziti interni, cum ar fi viermii, ne pot afecta animalul de companie pe tot parcursul anului. De aceea, este necesar sa cunoastem ce solutii de deparazitare interna ori externa exista pe piata si ce beneficii ne aduc fiecare.

Sursa foto: petmax.ro

Comanda de aici antiparazitare interne si externe pentru caini!

Recomandarile specialistilor

La ora actuala, deparazitarile externe sunt impartite in trei tipuri mari de produse, ca modalitate de administrare: prin pipeta ori prin comprimate masticabile.

1. Solutii de tratamente de deparazitare externa prin pipeta

Cateva din produsele recomandate pentru caini si pisici includ Frontline Spot On, Frontline Combo, Frontline Triact, Advantix, Stronghold plus. 

Avantajele acestora?

  • Pot preveni si trata infestarea cu capusi, muste, tantari, purici si paduchi
  • Pot preveni inmultirea puricilor prin stoparea dezvoltarii oualor, a larvelor si a pupelor dezvoltate din ouale depuse de purici.
  • Pot trata si controla dermatitele alergice produse de acesti paraziti
  • Gratie aplicarii prin pipeta, substantele active nu trec in sangele animalului ci raman in sebumul din pielea acestuia (mare parte din aceste solutii raman eficiente dupa baie/spalare)

2. Administrare de comprimate masticabile

Efortul tau, ca proprietar, este minim - cainele sau pisica le va consuma singur; in plus, nu conteaza daca ai spalat sau nu animalul (precum in cazul pipetei). Poti alege comprimate ce pot fi mancate de tipul Nexgard sau Nexgard Spectra, Simparica, Simparica Trio.

Beneficiile?

  • Pot preveni si trata infestarea cu capusi, purici si paduchi ori raie sarcoptica la caini
  • Unele au incluse si deparazitarea interna (impotriva viermilor gastrointestinali)
  • Pot fi folosite si pentru prevenirea dirofilariozei cardiace (administrate lunar)
  • Pot trata si controla dermatitele alergice produse de purici

3. Protectie suplimentara - zgarda antipurici, paduchi si capuse

Te bucuri de eficienta pe termen lung, pana la 8 luni cu Foresto. In plus ai si rezistenta la apa; alte optiuni sunt Kiltix, Bolfo, Prevendog si Scalibor.

Descopera oferta de tratamente de deparazitare interna si externa pentru pisici, in farmacie.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea