Animale de companie

#caini #rasa #chihuahua #caini de talie mica

Chihuahua - caine sau bibelou?

Este un caine micut, elegant si fragil, care a ajuns repede celebru si iubit pretutindeni tocmai pentru ca este cea mai mica rasa din lume. In plus, nu este o rasa pretentioasa, ba chiar se adpateaza rapid in orice mediu si se ataseaza foarte tare de stapan.


este cea mai veche rasa din America de Nord si reprezinta cel mai mic caine din lume. Rasa provine din Mexic, desi multi cred ca a fost descoperit in China pentru prima data.

Numele vine de la regiunea Chihuahua din Mexic, iar rasa era sacra pentru triburile indiene. In Europa, Chihuahua a fost adus abia la sfarsitul secolului 19.


Infatisarea unui Chihuahua


Chihuahua este foarte usor de recunoscut, remarcandu-se prin dimensiunile sale mici si trasaturile faciale deosebite. Acesta are o greutate de maxim 3 kg, iar inaltimea sa variaza intre 15 si 20 cm.

Corpul lor este robust, are labele subtiri, capul rotund si urechile ascutite, de forma triughiulara, stau ridicate. Chihuahua are ochii mari, rotunzi si inchisi la culoare si usor bulbucati.

In general, blana cainilor Chihuahua este scurta si are culoarea nisipului, insa exista si variante bicolore sau tricolore, cafenii, negrii, albi sau combinatiile dintre aceste nuante.


Comportamentul unui Chihuahua


Este un caine activ, vesel, alert, orgolios, loial si un pic frustrat din cauza dimensiunilor sale. Un Chihuahua va cauta mereu afectiune si va intoarce dovezile de tandrete, iubindu-si foarte mult stapanii . Din cauza legaturii stranse cu stapanul , va fi deseori gelos, usor de provocat si tafnos, atacand pe oricine se interpune intre el si stapanul sau.

Nu este un bun companion pentru copii sau alte animale si isi pierde usor rabdarea, nefiind un caine sociabil. Tocmai de aceea, cel mai des il vom vedea in brate, intr-o geanta sau in masina cuiva, pentru ca adora sa fie plimbat...la inaltime.

Cainii Chihuahua sunt si foarte galagiosi. Adora sa latre si sa alerte tot cartierul la cel mai mic zgomot, chiar si fara motive serioase, iar latratul lor este subtire si strident.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare