Animale de companie

#animale #muzica # muzica animale

Cercetatorii au descoperit muzica preferata a animalelor

Contrar parerii multora ca animalele de companie imprumuta gusturile muzicale ale stapanilor lor sau ca muzica este un fenomen apreciat doar de oameni, cercetatorii de la o universitate din SUA au descoperit ca animalele au propriile gusturi muzicale.

Conform Livescience.com, animalele nu recunosc si nu apreciaza muzica pe care o asculta de obicei oamenii - rock, pop, clasica.

Charles Snowdon, psiholog de animale la Universitatea din Wisconsin -Madison, SUA, a descoperit ca animalele reactioneaza la ritmuri muzicale speciale, pe care le integreaza in conceptul de "muzica specifica speciilor". Aceasta este formata din tonuri, sunete si tempo-uri apropiate de cele pe care le scot animalele din fiecare specie in parte.

Oamenii prefera ritmuri puternice, alternante de tonuri si volum, melodii acustice si cu versuri, care nu prezinta interes pentru animale.

Snowdon, alaturi de alti cercetatori, au lucrat la crearea unor piese special adaptate pentru maimute sau pisici si au constatat ca animalele reactioneaza si devin active la astfel de melodii, create separat pentru fiecare specie.

Aceste melodii nu suna placut pentru oamenii, ceea ce demonstreaza ca oamenii inteleg muzica in alt mod decat o fac animalele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea