Animale de companie

#animale #maimuta # descoperire maimuta # specie maimuta

Cercetatorii au decoperit o noua specie de maimuta

Oamenii de stiinta au descoperit o noua specie de maimuta. Animalul a fost descoperit in padurile izolate din Republica Democrata Congo.

Noua specie a primit numele de Cercopithecus Lomamiensis, insa localnicii din zona in care a fost descoperita au denumit-o Lesula.

"Nu am fi crezut niciodata ca vom gasi o noua specie acolo.

Echipa noastra de teren a efectuat o oprire de rutina in Opala, asezarea cea mai apropiata de padurea in care lucram de obicei", a declarat coordoonatorul proiectului stiintific.

Desi noua specie seamana destul de mult cu Cercopithecus hamlyni (maimuta cu fata de bufnita), in urma unui studiu de peste trei ani, s-a demonstrat ca este vorba de o noua specie.

Foto: blogs.coventrytelegraph.net

Lesula traieste intr-un habitat care se intinde peste 17 000 de kilometri patrati, aflat intre raurile Lomani si Tshuapa.

Cercetatorii care au descoperit noua specie de maimute au creat Fundatia Lukuru, cu ajutorul careia spera sa creeze un parc national in bazinul Lomani.

Foto: zhelezyaka.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea