Animale de companie

#hering #animalute #liliac #ultrasunete #elefant

Cele mai “zgomotoase” animalute

In general, fiecare animalut produce un sunet specific astfel ca poate fi imitat cu usurinta de copii si adulti. Insa unele animale au abilitatea de a produce sunete foarte puternice, unele dintre ele nefiind percepute de urechea umana. Iata care sunt animalele ce scot cele mai puternice sunete:


1Creveta pistol


Creveta pistol are o dimensiune de doar cativa centimetri insa scoate un sunet naucitor printr-o simpla “bataie” a clestilor.

Cu ajutorul acestui sunet, care are circa 218 decibeli, creveta pistol isi nauceste prada inainte de a o ucide cu ajutorul clestilor extrem de puternici.

Echivalentul unui asemenea zgomot pentru om, ar fi cel al trecerii unui avion supersonic la mai putin de un metru deasupra capului.


2 Balena


Balenele cu cocoasa produc cele mai lungi si mai variate “cantece” din regnul animal, folosind o serie complicata de sunete.

Strigatele balenei cu cocoasa pot parcurge sute de kilometri astfel ca exemplarele pot comunica intre ele desi se afla la distante uriase unele de altele.

Cele mai “cantarete” balene cu cocoasa sunt masculii solitari aflati in cautarea unei perechi.
 

3 Heringul


Si heringii scot sunete de frecventa joasa atunci cand comunica intre ei sau cand vor sa tina la distanta pradatorii.

Daca urechea umana ar putea percepe sunetele emise de hering ar suna ca si cand ar decola un avion.


4 Liliacul


S-a dovedit ca liliacul dispune de un aparat extrem de complex ce functioneaza ca un radar, folosind in locul undelor electromagnetice ultrasunete .

Cu ajutorul laringelui osos, compact si dotat cu muschi puternici, liliacul emite sunete ca niste batai care nu pot fi percepute de urechea umana.

Cu ajutorul sunetelor emise care se reflecta apoi ca niste ecouri, liliecii pot distinge obiectele si se pot orienta in spatiu , chiar daca sunt orbi.


5 Cicada


Cicada este o insecta care traieste in tarile calde. Produce un sunet foarte puternic, asemanator greierului, ce poate fi perceput si de oameni la o distanta de circa un kilometru.

Cicada are pe ambele parti ale abdomenului membrane denumite timpane. Pentru a le face sa vibreze, insecta isi folosesc muschii abdominali. Vibratia astfel produsa e foarte puternica ca poate fi auzita pana la o distanta de 1 km.
 

6 Elefantul


Cu totii stim ca elefantii comunica sufland puternic aer prin trompa. In caz de pericol, la acest semnal, elefantii se grupeaza automat, formand un cerc protector in jurul exemplarelor tinere.

Insa poate ca nu stiai ca elefantii emit si sunete de joasa frecventa, pe care, desi urechea umana nu le percepe, le folosesc pentru a comunica la distante de pana la 10 km.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare