Animale de companie

#tantar #animale #vierme #acarieni #paduchi #capusa #viespe #animale microscopice #embrion de gaina #omida #larva de musca #vierme marin #vierme hidrotermal

Cele mai terifiante imagini microscopice

Cu un microscop puternic, organismele pe care uneori nici nu le observam cu ochiul liber se transforma in adevarati monstri microscopici. Descopera lumea ascunsa a creaturilor de dimensiuni foarte reduse.


Capusa plina de sange

O singura capusa poate extrage din corpul uman pana la 8 ml de sange, cantitate ce reprezinta o greutate de peste 100 de ori mai mare decat propriul corp.


Acarian care traieste pe gene

Traiesc peste tot, inclusiv pe corpul uman, unde se hranesc cu pielea moarta. Acarienii s-au dezvoltat in urma cu aproximativ 100.000 de ani, din paduchi, dupa ce oamenii au inceput sa poarte haine.


Embrion de gaina

Daca ridici un ou de gaina clocit langa un bec, poti observa fetusul in galbenus. Embrionul de gaina vazut la microsocop arata insa mult mai infricosator.


Ochi de tantar

Vazuti de aproape, ochii de tantar isi dezvaluie complexitatea. Doar femele ii utilizeaza pentru a "vana" organisme cu sange cald. Masculii se hranesc doar cu nectar de flori.


Omida

O omida isi poate creste masa corpului de pana la 1000 de ori in doar cateva saptamani, inainte sa evolueze catre stadiul de pupa. Unele omizi au pana la 4000 de muschi, in timp ce corpul uman are doar 629.


Larva de musca

Folosite de-a lungul istoriei pentru a preveni necroza, larvele de musca consuma doar tesuturi moarte. Pot fi utilizate pentru a curata astfel o rana in absenta altor optiuni medicale.


Paduche pe un fir de par

Paduchii sunt perfect adaptati pentru un singur mediu: parul uman. Nu pot fi transmisi animalelor de companie si nu pot supravietui mai mult de 48 de ore departe de scalp.


Vierme hidrotermal

Unul dintre cele mai mici organisme vii, viermele hidrotermal locuieste doar pe fundul oceanului, langa izvoare fierbinti care ii ofera temperatura optima pentru supravietuire.


Cap de viespe

Veninul de viespe contine unii feromoni care cauzeaza o crestere brusca in agresivitate pentru alte viespi. Din acest motiv, insectele ataca rapid orice om care ucide o viespe dintr-un grup mai mare.


Vierme marin

Unii viermi marini de talie mare sunt pastrati in acvarii cu apa sarata datorita aspectului lor estetic. Cei microscopici sunt insa mult mai infricosatori.



Sursa foto: memolition.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului