Animale de companie

#sphynx #pisici #bengaleza

Cele mai scumpe pisici

Pisicile sunt printre cele mai indragite animalute de companie din lume si multi iubitori cu dare de mana nu se uita la bani atunci cand isi doresc o felina care sa apartina unei anumite rase. Asadar, daca vrei sa ai o pisica exotica, ce apartine unei rase foarte rare, va trebui sa fii pregatit sa platesti pentru ea echivalentul unei masini de lux. Sa nu mai amintim ca intretinerea unei astfel de feline implica anumite cheltuieli pe care nu si le permite oricine:


1 Ashera


Ashera este rezultatul incrucisarii dintre pisica-leopard din Asia, specia de feline Sevral african si o pisica obisnuita.
Rezultatul este cea mai exotica pisica domestica, foarte apreciata atat pentru aspectul neobisnuit dar si pentru temperamentul sau extrem de vioi si de jucaus.

O astfel de pisica are si un pret pe masura, ce poate ajunge pana la 125.000 dolari , daca provine dintr-o incrucisare cu un leopard de zapada.

Sursa foto: www.vivoartscourse.com


2 Bengaleza


Si pisica Bengaleza este o rasa relativ noua, aparuta in urma cu 20 de ani, fiind creata prin imperecherea pisicilor leopard asiatice, pisici salbatice mici, cu rase domestice ca Abyssian sau American Shorthair .

Potrivit unor studii, in lume exista circa 60.000 de pisici bengaleze iar un exemplar poate sa coste pana la 40.000 de dolari.

Sursa foto: www.astoria.com


3 Savannah


Este una dintre cele mai scumpe si rare pisici din lume iar pretul ei este cuprins intre 1.000-20.000 dolari. Prima atestare documentara a unei pisici Savannah a fost un hibrid intre o pisica Siameza domestica si un Serval african.

Pisicile din rasa Savannah sunt renumite pentru salturile lor astfel ca pot atinge pana la 3 metri inaltime din pozitia sezand!

Sursa foto: www.petlittle.com


4 Sphynx


Pisica Sphynx fara par a aparut spontan printre puii fatati de diferite pisici domestice cu parul scurt.

Pisica Sphynx pe care o stim noi astazi a aparut in 1975, cand proprietarii unei ferme din Minnesota au descoperit ca pisica lor cu parul scurt, pe nume Jezabelle, a dat nastere unui pisoi fara par, pe care l-au numit Epidermis. Una an mai tarziu se naste un alt pisoi fara par, numit Dermis.

Cele doua pisicute fara par sunt cedate crescatorului Kim Mueske, din Oregon, care le-a utilizat la crearea rasei. O astfel de pisica poate sa coste pana la 10.000 de dolari.

Sursa foto: www.virginmedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului