Animale de companie

#pasari #caini #pisici #hamsteri #animalute de companie

Cele mai populare animalute de companie

Animalutele de companie sunt foarte importante pentru sanatatea noastra mintala. Ele ne ajuta sa ne relaxam dupa o zi solicitanta la serviciu si ne mentin un tonus general bun. De aceea, animalutele de companie sunt recomandate mai ales persoanelor care locuiesc singure. Iata un top al celor mai populare animalute de companie:


1 Cainii


Cainii ocupa locul 1 in preferintele celor care isi aleg un animalut de companie si asta pentru ca sunt foarte inteligenti, iubitori si devotati stapanilor.

Pe langa faptul ca ne ajuta sa ne destindem, cainii sunt importanti si pentru securitatea noastra si a caselor noastre.


2 Pisicile


Pisicile ocupa locul 2 in preferintele persoanelor care vor un animalut de companie. In general, pisicile sunt apreciate pentru ca sunt foarte amuzante si dragalase, cautand sa fie tot timpul in atentia stapanilor.

De asemenea, contrar aparentelor, pisicile sunt animalute foarte iubitoare, se ataseaza de stapanii lor si ii rasplatesc cu afectiune.


3 Hamsterii


Hamsterii sunt preferati mai ales de familiile ce au copii. Aspectul lor dragalas, diferitele rase si culori fac hamsterii sa fie cele mai indragite animalute de companie cu dimensiuni mici.

Chiar daca sunt animalute solitare, hamsterii se ataseaza de stapanii lor si le arata afectiune atunci cand sunt tratati cu dragoste.


4 Pestii


Pestii sunt alte animalute preferate mai ales de copii si sunt clasati pe locul 4 in topul celor mai populare animalute de companie. In plus, avand un acvariu cu pestisori , iti poti invata copilul sa fie responsabil implicandu-l in activitatile de ingrijire.

Pestisorii sunt animalute delicate care au nevoie de ingrijiri speciale. Datorita faptului ca exista pe piata sute de specii de pestisori, un acvariu reprezinta si o piesa de ornament intr-o locuinta.


5 Porcii de Guineea


Porcusorul de Guineea
seamana cu un hamster la aspect insa este putin mai mare. Aceste animalute sunt foarte sociabile si iubite de cei mici.

Este recomandat sa cresti porcusorii de Guineea in pereche insa sunt de preferat perechile de acelasi sex. Este bines a mai stii ca, in ciuda conceptiilor gresite, doi masculi adulti se pot imprieteni.


Citeste mai multe despre:

 

 

6 Pasari


Pasarile ocupa locul 6 in topul celor mai populare animalute de companie.

Sunt preferate mai ales de persoanele ocupate pentru ca nu au nevoie de ingrijiri speciale, plimbari prin parc, program, de joaca etc.


Citeste mai multe despre:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului