Animale de companie

#pechinez #bichon maltez #pug #rase de caini #caini lenesi #rase lenese #bulldog-francez

Cele mai lenese rase de caini

Cunoasterea amanuntita a caracteristicilor raselor te va ajuta sa iti alegi mai bine animalul de companie, astfel incat acesta sa se potriveasca perfect nevoilor si stilului tau de viata. Iata cele mai lenese rase de caini care sunt ideale pentru proprietarii comozi sau persoanele in varsta.


1. Pugul


Pugul este un caine de mici dimensiuni, dar cu temperamentul unei rase mari. Nu este nervos sau nerabdatori cum sunt cainii mici, si are o atitudine semeata. Se descurca excelent cu copiii, dar trebuie sa ii domolesti cand ii vezi prea activi pentru ca au tendinta sa se suprasolicite. Ca si alte rase cu botul scurt, pot avea probleme de respiratie, asa ca au nevoie de aer conditionat in lunile calduroase. Sunt comozi, inteligeti, usor de dresat si companioni ideali.


2. Pechinezul


Acesti caini inteligenti stiu ca sunt speciali si de aceea sunt si extrem de rasfatati. La origine, pechinezii dormeau toata ziua in poala regilor sau aristocratilor. Adora sa se joace si sa faca scheme cu care sa distreze toata familia, dar obosesc usor si se retrag la un somn lung pe fotoliu , daca se poate. Blana lor frumoasa nu are nevoie de tuns sau de ingrijiri speciale, doar vreo doua periaje pe saptamana. Nu e sociabil si prefera sa stea alaturi de familie si prietenii apropiati, decat sa-si faca prieteni noi.


3. Bichonul maltez


Sunt catelusi eleganti, pufosi, cu o blana superba alba si creata, dar care se incurca usor. Sunt veseli, sociabili si calmi pentru o rasa de mici dimensiuni. Nu latra mult, dar te vor alerta daca apare vreun intrus prin preajma. Prefera sa se plimbe in brate si sa vada lumea de sus, iar viata in apartament li se potriveste de minune.


4. Bulldogul francez


Buldogii francezi au un corp robust si musculos, sunt sociabili, dar incapatanati si cu personalitate puternica. le place viata in interior si prefera plimbarile scurte, in care sa-si faca repede nevoile si sa se intoarca la stapan. Iubesc oamenii si prefera compania acestora decat a altor caini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare