Animale de companie

#pisici #pisica #animale de companie #rase de pisici

Cele mai iubitoare rase de pisici

Pisicile sunt foarte dragalase atunci cand se incolacesc langa stapani si incep sa le arate afectiune. Daca iti doresti o pisica pe care s-o simti aproape, ca pe un prieten, care sa-ti asculte necazurile si sa te iubeasca neconditionat este bine sa alegi una dintr-o rasa sociabila, care se ataseaza mai repede de oameni. Iata care sunt cele mai iubitoare rase de pisici:


1 Ragdoll


Ragdoll nu este agresiva, adora sa fie in preajma oamenilor si este foarte linistita si prietenoasa. Se impaca foarte bine cu cei mici de care se ataseaza foarte repede si le acorda atentie deosebita.

Ragdoll-ul este o pisica de talie mare, puternica si musculoasa. Desi aspectul fizic o face sa para agresiva, de regula, o pisica ce provine din aceasta rasa este foarte sociabila, afectuoasa insa fara a cere cu insistenta sa fie in centrul atentiei.

Adora sa se cuibareasca in poala stapanului lor si sa fie alintata.

Lungimea parului este medie astfel ca poate fi ingrijita fara probleme si de o persoana care nu prea are experienta in ingrijirea felinelor.
 


2 Burmeza


Burmeza este nu este o pisica foarte activa insa foarte afectuoasa si iubitoare. Chiar se spune ca aceasta rasa este in competitie cu cainii pentru titlul de “cel mai bun prieten al omului”. Se ataseaza foarte tare de stapanii lor pe care ii iubesc neconditionat.

Pisica burmeza este un companion excelent pentru copii, fiind foarte toleranta cu nazbatiile acestora. Ea se va intelege bine si cu alte animalute de casa atata timp cat creste impreuna cu acestea.

De asemenea, burmezele sunt pisici carora le place sa se implice in activitatile familiei pentru a fi in permanenta in compania stapanilor lor.


3 Somali


Pisica Solmali este o pisica activa si jucausa care nu va sta si va lenevi toata ziua ci va cauta in permanenta sa se joace. Aceasta pisica se ataseaza foarte mult de jucariile ei iar daca cineva ii ascunde una dintre jucarii aceasta o va cauta cu insistenta prin toata casa.

Sunt foarte iubitoare si se ataseaza foarte mult de familie insa se bucura si cand vin musafiri in vizita si nu ezita sa se apropie de ei pentru a fi mangaiata sau pentru a se juca.
 

4 Persana


Pisicile persane sunt unele dintre cele mai populare si iubite rase de feline. Atat timp cat se va simti confortabil si in siguranta, o persona va fi foarte afectuoasa.

Persana este o pisica linistita si calma care iubeste sa primeasca atentie si sa fie mangaiata.

Sociabila, pasnica, niciodata agresiva felina manifesta un atasament deosebit fata de stapan, intelegandu-se perfect si cu cei mici.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului