Animale de companie

#dresaj caine #dresare caine #greseli dresaj

Cele mai frecvente greseli in dresajul cainelui acasa

Sa-ti dresezi cainele la domiciliu s-ar putea sa fie mai istovitor si mai greu decat crezi, insa inarmata cu multa rabdare si avand grija sa eviti unele dintre cele mai comune greseli pe care le fac multi in disciplinarea patrupedului, vei reusi numaidecat sa-l faci sa te asculte si sa respecte comenzile pe care i le dai.


Amanarea dresajului

Multi stapani de caini fac greseala de a amana inceperea dresajului cainelui. Ajung fie sa nu o mai faca niciodata, fie sa-si ingreuneze efortul de a-l dresa, cand deja este mare.

Nu spune niciodata ca "e prea mic pentru a-l dresa", intrucat nu exista o varsta minima de la sa inceapa antrenamentele. Cand e puiut, poti incepe dresajul cu cateva comenzi de baza. Chiar daca nu iti va da ascultare in primele zile sau saptamani, in timp, acestea i se vor sedimenta in comportament si va deprinde abilitatea de a asculta comenzile mai repede decat daca incepi sa il dresezi cand este deja mare.


Lipsa atentiei

Pentru a-ti dresa corect cainele, este important sa ii acorzi atentia cuvenita, insa nu doar in timpul antrenamentelor, cum cred multi stapani. Este bine sa fii intotdeauna cu un ochi pe el, mai ales atunci cand este in casa. Atunci cand nu i se acorda atentie si se plictiseste, cainele incepe sa faca o multime de boacane prin casa: sa roada mobila sau pantofii etc. Insa daca nu este prins asupra faptului, nu poate fi certat si pedepsit. De aceea, pentru ca dresajul sa dea roade, este important sa fii constant atent la ce face cainele tau in casa.


Lipsa recompenselor

Dresajul cainelui nu este acelasi lucru cu disciplinarea copilului. Daca la copil, recompensele materiale nu sunt indicate in procesul disciplinar, la caine, acestea functioneaza foarte bine si sunt recomandate pentru a-l invata sa asculte comenzi.

Recompensa, care consta adesea in alimente si se ofera de fiecare data cand cainele asculta o comanda, nu trebuie sa fie cantitativa sau foarte sofisticata. Este suficient sa ii oferi cateva boabe de hrana uscata.


Inconsecventa

Lipsa de constanta in aplicarea regulilor si pedepselor in dresajul cainelui confuzeaza animalul si da peste cap toate eforturile tale de pana acum. Este o greseala frecventa a stapanilor de catei.

Nu schimba regulile pe parcursul dresajului si nu te razgandi de la o zi la alta. Aplica de la inceput pana la sfarsit acelasi sistem de reguli-pedepse pentru catel si disciplinarea lui va fi mai usoara.



Sursa foto: Petcare.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea