Animale de companie

#animalut de companie #deparazitare #caini #patruped

Cele mai comune greseli ale proprietarilor de caini

Ingrijirea unui caine poate parea o activitate usoara pentru necunoscatori insa nu este chiar asa. Un animalut de companie implica asumarea unor responsabilitati majore iar daca iti doresti ca acesta sa fie sanatos si fericit este bine sa respecti anumite indicatii . Iata cele mai frecvente greseli pe este bine sa le eviti:


1 Nu se informeaza asupra rasei


Una dintre cele mai comune greseli este aceea ca proprietarii nu se intereseaza despre cerintele specifice rasei careia ii apartine animalutul.

Este foarte important sa te informezi in ceea ce priveste clasa, temperamental si nevoia de miscare a cainelui tau. Unele animalute se adapteaza usor la conditiile de apartament, altele nu.
 

2 Pleaca de la premiza ca un pui e mai usor de ingrijit decat un adult


Un caine este foarte greu de ingrijit in primul an de viata si necesita multa atentie, timp si bani.

Este complet gresit sa crezi ca un patruped adult nu se va atasa de tine astfel ca daca ai ocazia sa adopti un catel adult nu ezita din cauza unor idei preconcepute.


3 Nu acorda timp exercitiilor fizice


Cainii au nevoie de exercitiu fizic pentru a avea o sanatate buna. Este foarte important ca acestia sa iasa zilnic la plimbare, sa se joace si sa-si puna muschii in miscare.

Un caine ar trebui sa faca circa 45-60 minute de miscare zilnic pentru a fi vesel si sanatos. In functie de rasa din care provine acest timp poate varia.
 

4 Evita sa se informeze asupra hranei patrupedului


Hrana are un efect urias asupra aspectului cainelui si asupra starii sale de sanatate. Majoritatea stapanilor se orienteaza dupa pret atunci cand opteaza pentru un anumit tip de hrana.

Este foarte important sa consulti eticheta produsului respectiv si sa te asiguri ca este compus din carne. Cainii sunt animale carnivore si au nevoie de o dieta bogata in proteine animale.


5 Ofera recompense in exces


Obezitatea este o problema tot mai des intalnita si in randul cainilor. Un factor care duce la aceasta boala este acela ca stapanii ofera adesea mancare in exces pe post de recompense.

Incearca sa respecti un program strict in ceea ce priveste hranirea animalutului tau si sa eviti sa-l hranesti intre mese.
In loc de “recompense” sub forma de mici gustari adreseaza-I cainelui cuvinte de lauda.


6 Il trateaza asemenea unui copil


Este adevarat ca achizitionarea hainutelor haioase sau adresarea unor cuvinte specifice copiilor este o dovada de dragoste insa nu exagera cu aceste lucruri.

Este bine sa fii ferm atunci cand dai o comanda patrupedului pentru ca acesta sa invete sa respecte regulile si sa-si controleze comportamentul.


7 Se ocupa de toaletarea lui numai cand e murdar


Este bine sa te ocupi regulat de imbaierea patrupedului, nu doar atunci cand iti scoti catelul la plimbare in zilele ploioase.

Medicii veterinar recomanda imbaierea patrupedului o data pe saptamana.

De asemenea, este bine ca o data pe an sa-ti duci cainele la un control veterinar pentru a vedea daca nu sufera de paraziti externi sau interni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea