Animale de companie

#animale #pastrav #elefanti #animale bizare #cartita #capre

Cele mai bizare animale din lume

Stiai ca exista pastravul care mimeaza orgasmul, capra care sta catarata in copac, cartita care fuge cu spatele si elefantul care plange disparitia celor dragi? Toate acestea formeaza grupul animalelor cu cele mai bizare comportamente din lume.


1. Elefantul care-si plange mortii


Vazuti de departe, elefantii sunt animale haioase, inteligente si captivante. Putini stiu, insa, ca elefantii sunt si deosebit de empatici si extraordinar de sensibili. Dovada sta faptul ca, de cate ori moare un membru apropiat al grupului, ceilalti mebrii il ingroapa, il plang si nu pleaca de langa el zile intregi, refuzand apa si hrana.


2. Cartita- sobolan fara par


Aceasta creatura extrem de urata, cu molarii iesiti in afara gurii, cu pielea ridata, fara par, este, de fapt, o specie de porc de guineea, insa nu aspectul sau fizic bizar o face faimoasa. Cartita-sobolan fara par poate alerga in spate cu aceeasi viteza cu care alearga si in fata.


3. Pasarea decorator


Daca ai nevoie de un decorator pentru casa , poti apela, fara griji, la aceasta pasarica si la imaginatia ei debordanta. In loc sa urmeze exemplul surorilor sale din alte specii, acest tip de pasare strange numai obiecte viu colorate pe care le aseaza intr-o maniera aparte, pentru a-si construi cuibul intr-o forma artisica. Ea foloseste fructe, flori, coburi, pene si tot ce o atrage in natura.


4. Pastravul care mimeaza orgasmul

 

Stiai ca mimarea orgasmului nu este un obicei care apartine doar oamenilor? Femela pastrav recurg la acelasi tertip pentru a-si pacali masculul ca actul sexual s-a terminat si acesta isi poate vedea multumit de drum, stiind ca si-a perpetuat cu bine specia.


5. Caprele care stau in copaci


In Maroc, exista o specie de capre care isi petrec timpul catarate in copac.

Cum au ajuns la aceasta concluzie? Din cauza lipsei de hrana de la nivelul pamantului. Ele ajung astfel sa se hraneasca cu frunze si fructe de argan si chiar sa-si faca siesta acolo. Acest lucru se intampla de sute de ani, timp in care ingenioasele capre au avut toate motivele sa-si perfectioneze tehnica de catarat si umblat prin copaci.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea