Animale de companie

#pesti #acvariu #pestele clovn

Cei mai populari pesti de acvariu de apa sarata

Acvaristii experimentati care au echipamente avansate pot tine in acvariu o mare varietate de pesti de apa sarata. Unii dintre aceti pesti, precum pestii clovn, wrasses, damsel sau mandarin pot fi insa crescuti si de acvaristii incepatori. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase specii de pesti marini care pot fi tinuti in acvarii.

 

Basslet

Sursa foto: www.tonyfernandez.com

Acesti pesti se remarca prin multitudinea de nuante viu colorate. Culorile pot varia intre galben, rosu, portocaliu, roz si purpuriu. Basslet sunt pesti care ajung la dimensiunea de aproximativ 12-15 cm. Sunt pesti ideali pentru acvariile mai mici, deoarece spre deosebire de alti pesti, bassletii nu au nevoie de foarte mult spatiu pentru a inota. Speranta de viata a pestilor basslet este de 2-4 ani.

 

Clovn

Sursa foto: www.entershop.co.uk

Pestii clovn sunt probabil cei mai cunoscuti pesti de acvariu de apa sarata. Acestia sunt printre singurii pesti marini care pot trai in anemone , fara ca tentaculele acesteia sa-i afecteze. Desigur, acestia pot trai la fel de bine si intr-un acvariu in care nu exista anemone, insa trebuie sa li se asigure un loc in care sa se poata ascunde. Speranta de viata a pestilor clovn este de peste 10 ani.

 

Damsel

Sursa foto: www.mysaltyobsession.com

Pestii damsel sunt o alegere buna pentru incepartorii in ale acvaristicii. Acestia se adapteaza cu usurinta atat unui acvariu de dimensiuni mici, cat si unui acvariu de dimensiuni mari. Coloritul acestor peste este predominant albastru insa pot avea mici pete de culoare galbena sau neagra. Pestii vor fi foarte fericiti daca acvariul este decorat cu corali in care sa se poata ascunda. Speranta de viata a pestilor Damsel este de 2-4 ani.

 

Dendrochirus zebra

Sursa foto: www.forodefotos.com

Acesti pesti apartin familiei Scorpaenidae si mai sunt cunoscuti si sub denumirea de scorpii de mare. In habitatul natural acesti pesti sunt intalniti in recifurile de corali sau recifurile stancoase. Avand inotatoare lungi si viu colorate, acesti pesti fermecatori constituie combinatia perfecta de frumusete si pericol. Pe corpul acestor pesti se pot observa tepi ascutiti care sunt otravitori chiar si pentru oameni. Atingerea acestora poate provoca dureri foarte mari. Dendrochirus zebra sunt pesti carnivori si agresivi. Hrana acestora este constituita din pesti vii. Speranta de viata a pestilor Dendrochirus zebra este de peste 10 ani.

 

Fluture

Sursa foto: www.scuba-equipment-usa.com

Pestii fluture sunt viu colorati in nuante de galben. Acestia pot trai in grupuri in acelasi acvariu. Cu toate acestea, in acvariul in care exista pesti fluture este bine sa se evite ornamentarea cu anemone, corali sau alte nevertebrate, deoarece acestea sunt sursa lor de hrana. Pe timpul noptii acesti pesti au nevoie de locuri ferite in care sa se ascunda. Speranta de viata a pestilor fluture este de 2-4 ani.

 

Mandarin

Sursa foto: www.malapascua.net

Pestii mandarin uimesc prin aspect si colorit. Unii crescatori spun despre coloritul acestor pesti ca este psihedelic, din cauza amestecurilor de culori precum albastru, portocaliu si purpuriu. Acesti pesti sunt lenti in micare si sunt pasnici in prezenta altor pesti. Hrana pestilor mandarin este compusa in special din crustacee mici. Speranta de viata a pestilor mandarin este de 2-4 ani.

 

Ostracion cubicus

Sursa foto: www.starfish.ch

Ostracion cubicus sau Yello boxfish sunt pesti de dimensiuni relativ mari, acestia ajungand pana la 40-45 cm lungime. Coloritul acestor pesti este galben si au pete negre de dimensiuni mici. Din cauza dimensiunilor mari, acesti pesti au nevoie de un acvariu incapator. Sunt pesti destul de pretentiosi, acestia fiind recomandati doar acvaristilor experimentati. Un lucru important pe care orice crescator trebuie sa il stie este faptul ca acesti pesti elibereaza toxine cand sunt speriati sau nervosi. Hrana acestora este compusa in special din crustacee mici si alge. Speranta de viata a pestilor Ostracion cubicus este de 2-4 ani.

 

Surgeon

Sursa foto:www.dodgydivers.com

Pestii surgeon (in romana inseamnand chirurg ) si-au capatat denumirea din cauza aripioarelor in forma de bisturiu care se gasesc la baza cozii. Acesti pesti se folosesc de aripioare pentru a-si apara teritoriul dar si pentru propria aparare. Surgeon sunt pesti care poate fi intalniti in multe variante de culori si combinatii ale acestora. Acesti pesti prefera sa fie hraniti cu hrana vegetala, algele marine fiind preferatele lor. Speranta de viata a pestilor surgeon este de 2-3 ani.

 

Wrasses

Sursa foto: www.amazingaquariumsandreefs.com

Pestii wrasses sunt tinuti adesea pe post de pesti sanitari. Acestia se hranesc cu paraziti din acvariu sau de pe alti pesti. Desi sunt pesti sanitari, coloritul acestora este foarte variat (pot fi intalniti in nuante de la alb, galben, portocaliu, rosu, albastru si pana la negru), majoritatea avand mai mult de doua culori. Nu este indicat sa fie tinut intr-un acvariu cu pesti de dimensiuni mai mici, deoarece poate fi suparator pentru acestia. Speranta de viata a pestilor wrasses este de 2-4 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare