Animale de companie

#caini #caini presedinti #Bo #caine de apa portughez #caini Casa Alba #labrador_retriever #scottish terrier #Beagles

Cei mai cunoscuti caini de la Casa Alba

La Casa Alba, cainii prezidentiali sunt vedete incontestabile. De-a lungul timpului, fiecare presedinte care s-a instalat in Biroul Oval a adus cu sine cel putin un animal de companie, de obicei caine. Blamati ca se folosesc de imaginea inocenta si jucausa a patrupedelor pentru a castiga capital de imagine in campaniile electorale, presedintii americani au negat acest lucru si au declarat ca la mijloc este vorba doar despre o traditie veche. Urmatorii caini au facut si inca fac istorie la Casa Alba.

1. Bo, cainele lui Barack Obama

Barack Obama a devenit Presedintele Statelor Unite ale Americii in anul 2008, iar la scurt timp dupa acest eveniment l-a primit in familia lui pe Bo, un caine de apa portughez, foarte jucaus si sociabil.

Cainele de apa portughez este un excelent inotator, accepta prezenta altor patrupezi, este devotat stapanului si are o energie de invidiat.




Sursa foto: zimbio.com

2. Barney, cainele lui George W. Bush

Timp de 8 ani, intre 2001 si 2009, Barney, cainele mult iubit al presedintelui George W. Bush, a fost unul dintre cei mai faimosi patrupezi din lume. Scottish terrier-ul l-a insotit pe stapanul sau in numeroase calatorii si a fost un prieten devotat, insa la inceputul acestui an a murit din cauza unei boli necrutatoare.




Sursa foto: usatoday.com

3. Buddy, cainele lui Bill Clinton

Buddy, un Labrador Retriever, a fost adoptat de familia Clinton in anul 1997 si a fost unul dintre cei mai faimosi caini de la Casa Alba. Docil si jucaus, Buddy si-a gasit sfarsitul sub rotile unei masini, la inceputul anului 2002. Rasa Labrador Retriever este considerata de vita nobila.




Sursa foto: allivet.blogspot.com

4. Rex, cainele lui Ronald Reagan

Intre anii 1981-1989, Rex, un King Charles spaniel, a fost cel mai iubit caine de la Casa Alba. Rex a fost un cadou oferit de Ronald Reagan sotiei lui, Nancy, si a fost tratat asa cum merita un caine prezidential.




Sursa foto: whitehousehistory.org

5. Him si Her, cainii lui Lyndon B. Johnson

Him si Her sunt doi caini din rasa Beagles care au facut senzatie in anii '60 la Casa Alba. Stapanul lor, presedintele Lyndon B. Johnson nu a ezitat niciodata sa se lase fotografiat in prezenta lor si intotdeauna i-a considerat parte din familie.


Sursa foto: allposters.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea