Animale de companie

#animale de companie #caine #caini #comportament caine

Ce vrea sa-ti transmita cainele atunci cand te linge?

Cainele tau are o placere nebuneasca in a te linge frecvent pe fata, maini sau picioare! Motivele pentru care o face sunt variate, dar principalul mesaj pe care ti-l transmite catelul atunci cand te linge este ca te iubeste! Descopera si alte mesaje ascunse in acest comportament simpatic, dar de cele mai multe ori, neigienic, al cainelui!


Cainele te linge pentru ca te iubeste

Stii foarte bine ca nu este igienic sa iti lasi cainele sa te linga pe fata, dar este atat de simpatic atunci cand o face, incat nu te poti abtine sa nu primesti cu bratele deschise dovezile lui de rasfat si iubire.

Linsul este cea mai simpla dovada de dragoste sau afectiune pe care ti-o poate arata patrupedul tau.


Cainele te linge pentru a-ti atrage atentia

Atunci cand se plictiseste sau se simte neglijat, catelul incepe sa se bage in seama folosindu-se de lins. Foloseste acest comportament pentru a-ti transmite ca se simte ignorat, ca s-a plictisit sau ca vrea sa se joace. Este modul lui de a-ti atrage atentia.


Cainele te linge pentru ca i-a fost dor de tine

Credeai ca dorul este un sentiment pe care doar oamenii il experimenteaza? Poti identifica aceasta emotie si la catelului tau atunci cand revii acasa dupa o perioada mai lunga de timp (ore, zile, saptamani).

Catelul iti sare in brate si te darama de atata dor, apoi incepe sa te linga fara oprelisti, in special pe fata, fiind modul de a-ti spune ca ti-a simtit foarte mult lipsa.


Cainele foloseste linsul ca santaj

Cainele este mai inteligent decat credeai si detine cateva arme impresionante prin care te santajeaza emotional.

Linsul este una dintre metodele prin care catelul se "gudura" pe langa tine pentru a primi mai multa mancare, mai multe jucarii sau alte lucruri care ii fac placere.


Cainele te linge pentru ca astfel se relaxeaza

Cainele te linge nu doar pentru a obtine ceva, ci si din propria placere. Potrivit specialistilor, atunci cand patrupedul te linge, in creierul lui se elibereaza endorfine care ii produc o senzatie de placere si siguranta.

Sursa foto: dogcare.dailypuppy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea