Animale de companie

#melci #ingrijire melci #melci de acvariu

Ce trebuie sa stii despre melcii de acvariu

Melcii de acvariu se gasesc intr-o varietate foarte mare de specii si in variatii coloristice impesionante. Acestia pot fi crescuti intr-un acvariu standard, insa pentru ca au un apetit foarte mare pentru plante, melcii nu sunt o alegere buna pentru orice pasionat de acvaristica.

Melcii de acvariu pot convietui cu majoritatea pestilor fara probleme, insa speciile de melci mancatori de pesti ar trebui evitate. Pe de cealalta parte, exista si speciile de pesti care incearca sa le ciupeasca tentaculele. Partea buna este ca melcii se adapteaza rapid la situatie si isi tin tentaculele sub cochilie.

Ingrijirea melcilor de acvariu

In primul rand trebuie sa stii ca pentru orice melc de marime medie ai nevoie de 10 litri de apa, iar acvariul trebuie acoperit pentru a evita escapadele nocturne. Unii melci au obiceiul sa exploreze si sa incerce sa iasa din acvariu. Pentru a evita accidentele, ar fi bine sa te asiguri ca melcii nu vor parasi acvariul. Totusi, este necesar ca, capacul cu care acoperi acvariul sa aiba cateva gauri pentru aer. Altfel, melcii pot muri asfixiati.

In ceea ce priveste calitatea apei, melcii nu sunt deloc pretentiosi. In mediul lor natural, melcii supravietuiesc in mlastini, rigole, iazuri, lacuri si rauri. Spre deosebire de pesti, care au nevoie de apa curata, melcii fac fata unor conditii mai aspre.

Totusi, melcii au nevoie de calciu pentru a-si construi casutele, asa ca este necesar ca apa sa fie neutra spre dura, cu un pH 7. Daca apa nu este suficient de dura, se poate adauga in acvariu praf de marmura, piatra de var, cochilii sau preparate vandute in magazinele de profil in acest scop.

In situatia in care concentratia de calciu a apei este prea mica, cochilia se deterioreaza si incepe sa prezinte gauri.

Temperatura apei ar trebui sa ramana intre 18 si 28 de grade Celsius.

Hranirea melcilor de acvariu

Melcii nu sunt pretentiosi nici in cazul hranei. De regula, acestia consuma cam orice se poate rupe in bucati si pot baga in gura. Astfel, bucatile mici de castravete, salata verde, spanac, morvoci, alge, creveti, hrana pe baza de peste, pesti morti, alti melci cat si ouale lor sunt o alegere potrivita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea