Animale de companie

#alimentatie pisica #alimentatie #pisici #animale de companie

Ce trebuie sa stii despre alimentatia pisicii tale

 Viata fericita a oricarui animal de companie depinde, in primul si in primul rand, de dragostea pe care i-o oferi zi de zi. Cu toate acestea, si alimentatia si, in general, ingrijirea regulata joaca un rol esential pentru dezvoltarea si sanatatea pisicii tale.

Daca in ceea ce priveste dragostea si atentia pe care i le daruiesti, lucrurile vin de la sine, alimentatia pisicii tine cont de cateva aspecte fundamentale, bine de stiut de catre orice stapan de animal de companie.

Ce inseamna dieta echilibrata a unei pisici?

Dieta bogata in nutrienti influenteaza dezvoltarea armonioasa a pisicii. Dintre acestia, proteinele se remarca printr-o serie de beneficii, precum:

  • intarirea sistemului imunitar;
  • imbunatatirea aspectului blanii;
  • intretinerea muschilor sanatosi.

La randul lor, grasimile contribuie la protejarea organelor interne. Mai mult decat atat, acizii grasi esentiali, precum Omega-3, mentin aspectul sanatos si ingrijit al blanii pisicii.

Carbohidratii constituie o sursa de energie deloc de neglijat. Totusi, aportul de carbohidrati din hrana pentru pisici difera in functie de nivelul de activitate a animalului tau de companie. Astfel, exista, printre altele, hrana pentru pisici de apartament, care au un nivel relativ scazut de activitate.

Pe de alta parte, mineralele sunt esentiale pentru sanatatea oaselor, iar vitaminele - pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos, dar si a pielii si a blanii.

Ca sa te asiguri ca hrana pe care i-o oferi animalului tau de companie contine toti acesti nutrienti, opteaza pentru formule de hrana complete.

Tipuri de hrana pentru pisici

Hrana pentru pisici se imparte in doua categorii, in functie de consistenta sa:

  • hrana uscata;
  • hrana umeda.

Principalul avantaj al hranei uscate pentru pisici consta in concentratia mai crescuta de nutrienti, in comparatie cu concentratia hranei umede.

Pe de alta parte, hrana umeda, disponibila in conserve sau la plic, poate fi mai atractiva pentru papilele gustative ale pisicii tale, datorita aromei sale imbietoare.

De altfel, acest tip de hrana este deseori pe placul pisicilor mofturoase. Gama de hrana umeda naturala pentru pisici Purina Gourmet este special conceputa pentru a se ridica la inaltimea celor mai mofturoase animale de companie. Hranitoare si absolut delicioasa, aceasta se va transforma in unul dintre felurile preferate de mancare ale pisicii tale.

Sunt cateva lucruri musai de stiut despre depozitarea si modul de servire ale hranei umede:

  • aceasta trebuie servita la temperatura camerei;
  • aceasta se pastreaza in frigider maximum 24 de ore de la deschiderea conservei;
  • hrana umeda sta in bolul pisicii maximum o ora.

Hrana gatita - o alegere inspirata sau nu?

Uneori, pisicile pot fi foarte curioase si entuziasmate de preparatele din farfuria stapanilor. E important de stiut, insa, ca alimentele pentru oameni sunt complet interzise in alimentatia animalelor de companie.

Iata si explicatia: acestea pot favoriza aparitia problemelor gastrointestinale. In ceea ce priveste oasele, ele sunt extrem de periculoase, chiar letale, deoarece se pot bloca in intestinele pisicii.

Asadar, nu-i da animalului tau hrana pentru oameni. Asigura-te, in timpul meselor, ca nu iti scapa nimic pe jos - pisicile sunt foarte agile, astfel ca ar putea inghiti un aliment interzis cand nici nu te astepti.

De cate ori pe zi mananca o pisica?

Daca un pui de pisica poate avea pana la cel mult patru mese pe zi, o pisica adulta mananca, in general, doar doua mese pe zi - de regula, una dimineata si una seara.

Care este cantitatea de hrana recomandata zilnic?

Cantitatea de hrana se stabileste in functie de numarul de kilograme al animalutului. Astfel, o pisica de un kilogram are nevoie de aproximativ 100 de kilocalorii, in timp ce o pisica de 7 kilograme are nevoie de aproximativ 350-370 de kilocalorii.

De asemenea, poti stabili cantitatea de hrana tinand cont de instructiunile de pe ambalaje si, bineinteles, discutand cu medicul veterinar.

Concluzie

Acestea sunt principalele lucruri pe care e bine sa le respecti, pentru ca pisica ta sa aiba parte de o viata sanatoasa. Desigur, exista si situatii speciale, referitoare, de pilda, la hrana pentru pisicile cu digestie sensibila.

Consulta-te cu medicul veterinar pentru a gasi formula perfecta pentru animalul tau.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/himalayan-cat-205975/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea