Animale de companie

#animale de comanie #adoptie caine #caine

Ce trebuie sa stii daca vrei sa adopti un caine

Se spune ca cel mai bun prieten al omului este cainele, iar faptul ca acest animal de companie este preferat de multe familii cu copii nu este de mirare. Cainele este prietenos, loial si un bun partener de joaca. Insa, desi poate parea simplu sa ai grija de un caine, este esential sa constientizezi ca, la randul sau, are nevoie de afectiune si de ingrijire, pentru a avea o stare de sanatate buna si astfel sa poata aduce bucurie in viata celorlalti prin prezenta lui.

Starea de sanatate a cainelui

Viata cu un animal de companie este mult mai frumoasa si mai vesela, mai ales daca in casa se afla si copii, insa nu este lipsita de griji si de momente grele. Starea de sanatate a cainelui, la fel ca a oricarui alt membru al familiei, trebuie sa reprezinte o prioritate, iar accesul la servicii medicale nu trebuie ingradit. De aceea, inca dinainte de a adopta un caine este recomandat sa te documentezi cu privire la nevoile lui si la oportunitatile de ingrijire pentru animale in zona in care locuiesti.

Sa inveti sa acorzi primul ajutor animalului de companie este un obiectiv pe care ar fi bine sa il treci pe lista de prioritati inainte de a-ti lua angajamentul de a ingriji un caine. Totodata, este esential sa gasesti un medic veterinar pe care sa te poti baza cand patrupedul necesita ingrijiri medicale.

Pe de alta parte, ar fi bine sa identifici cele mai apropiate farmacii veterinare si sa ai mereu la indemana numarul de telefon pentru o ambulanta veterinara non-stop, astfel incat sa te asiguri ca poti sa iti ajuti prietenul cat mai repede, in caz ca are nevoie de ingrijire medicala de urgenta.

Starea de sanatate a animalului de companie depinde foarte mult si de atentia pe care i-o acorzi. Un caine are nevoie sa se joace, sa interactioneze cu stapanii si sa simta afectiune. In lipsa acestora, poate dezvolta probleme de comportament, iar solitudinea poate cauza depresie.

Hrana cainelui

Un alt aspect important de care e bine sa tii cont cand ai un animal de companie este hrana. Unele alimente pot avea un impact negativ asupra sanatatii cainelui si, in unele cazuri, consumul acestora poate duce la deces. De pilda, ciocolata este printre cele mai daunatoare pentru bunastarea animalului tau de companie. Acest desert, atat de apreciat de oameni, contine un alcaloid numit teobromina. In cazul oamenilor nu are efecte negative asupra sanatatii, insa poate fi toxic pentru caini. Teobromina se gaseste in toate tipurile de ciocolata, insa mai ales in cea neagra si cea pentru gatit.

Nici laptele nu este o idee buna pentru alimentatia cainelui. Produsele lactate pot provoca diaree si alte probleme digestive si poate fi un declansator pentru alergii alimentare.

De asemenea, baconul, la fel ca toate alimentele bogate in grasimi, nu este recomandat pentru hrana zilnica a cainelui, consumul acestui aliment putand cauza pancreatita. De evitat sunt si alimentele sarate, care pot duce la varsaturi, diaree, tremur, temperatura crescuta si convulsii.

In timp, vei invata care sunt alimentele preferate de animalul tau de companie si ce trebuie sa eviti pentru a avea grija de sanatatea lui. Insa, pentru ca alimentatia cainelui sa fie una cat mai corecta, este recomandat sa ceri sfatul unui specialist.

A avea un animal de companie este o responsabilitate mare si implica si cheltuieli substantiale. De aceea, inainte de a adopta un caine, asigura-te ca stilul de viata iti permite sa ai grija de el si sa ii acorzi afectiunea de care are nevoie.

Sursa foto: Friends Stock/ Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea