Animale de companie

# animal pierdut #animale #animale de companie

Ce trebuie sa faci daca animalul de companie a disparut

 

 

Pentru a avea siguranta ca animalul tau de companie nu dispare de acasa ia toate masurile sa previi aceasta situatie. In primul rand, asigura-te ca pisica sau cainele pe care il ai poarta tot timpul la gat o zgarda pe care este notat cel putin un numar de telefon la care cel care gaseste animalul ratacit sa poata suna. De asemenea, ia in considerare microciparea patrupedului, pentru ca in acest fel sa poti fi usor de gasit in cazul in care animalul se pierde, pe acest chip fiind incluse datele de contact ale stapanului.

Ce faci daca animalul de companie a disparut: in prima ora

Primul lucru pe care poti sa il faci cand observi disparitia animalului de companie este sa il cauti in cartier, pe strazile din jurul casei sau locului din care a plecat si sa intrebi locatarii din zona daca nu l-au vazut in acest timp. Cere-le vecinilor din apropiere sa verifice si in curtile lor, in gradini sau prin magaziile pe care le au si unde cainele sau pisica ta s-ar putea ascunde.

Verifica la adaposturile pentru animale

In cazul in care nu iti gasesti tovarasul necuvantator pe strazile din jurul casei este momentul sa mergi mai departe. Ia legatura cu cei care se ocupa de adaposturile pentru animale din zona. Intotdeauna ofera cat mai multe detalii despre animalul tau de companie pentru ca acesta sa poata fi recunoscut usor de catre cei carora le spui de disparitia lui.

In cazul in care ai pierdut o pisica, atunci este posibil sa ai mai mult noroc si sa o gasesti rapid, pentru ca sunt mari sanse ca aceasta sa se afle in apropierea casei si nu intr-un adapost sau prea departe de casa.

Apeleaza la comunitatile online

Foloseste-te de toata puterea retelelor de socializare. Odata ajuns in aceasta situatie, vei constata cat de mari si de active sunt comunitatile online care se ocupa de animalele de companie date disparute si ce mobilizare a eforturilor se produce pentru ca mesajul tau disperat sa ajunga la cat mai multe persoane. Iar cu cat mai multe persoane afla de problema ta, cu atat sansele de a-ti gasi animalul de companie sunt mai mari. Posteaza anunturi si poze cu animalul disparut, ofera detalii legate de numele acestuia, rasa, varsta, culoare si asa mai departe.

Ce sa faci cand animalul de companie lipseste deja de o zi

Mergi si viziteaza personal adaposturile pentru animale din zona si contina sa il cauti peste tot. Apoi, fa postere cu poza si detalii despre animalutul pierdut si lipeste-le in cartier si pe vitrinele magazinelor locale. Poate metoda pare invechita, insa tine cont ca sunt multe persoane care nu folosesc social media, dar care ar putea avea informatii despre animalul tau de companie. O idee buna ar fi si aceea de a oferi o recompensa celui care te va ajuta sa iti gasesti prietenul necuvantator.

Ce faci daca animalul tau de companie lipseste de o saptamana

Nu renunta, aceasta este conditia esentiala pentru a-ti gasi animalul de companie pierdut. Continua sa faci cautari, asigura-te ca si alte persoane stiu de disparitia acestuia si iti vor da de veste daca exista cel mai mic indiciu legat de catelul sau pisica ta. Exista multe cazuri in care animalele pierdute s-au reintors acasa sau au fost gasite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea