Animale de companie

#zebre australiene #sticleti #papagali #canari #pasari #animale #nume

Ce nume sa alegi pentru pasarea ta

„Misu”, „Coco”, „Paco” sau „Tweetie” sunt cele mai intalnite nume la pasarile de colivie. Indiferent daca alegi unul dintre aceste nume sau optezi pentru unul personalizat in functie de aspectul sau temperamentul pasarii, alegerea poate fi foarte dificila.

 

Cel mai indicat este sa alegi un apelativ pentru pasarea ta dupa ce o adopti. In caz contrar este posibil sa observi ca numele pe care sperai sa-l poarte nu i se potriveste. Nu te pripi sa gasesti un nume care sa nu i se potriveasca sau unul care nu o sa-ti mai placa peste cateva zile.

De asemenea, este indicat sa pastrezi numele pasarii, in cazul o adopti de la o persoana care nu mai poate avea grija de ea, in special daca a invatat sa raspunda cand este strigata.

Nume in functie de aspectul pasarii. Analizeaza pasarea si alege un nume in functie de aspectul acesteia. Daca are o culoare sau o pata de culoare care iese in evidenta, ii poti pune un apelativ specific. De exemplu daca are o pata galbena, cauta in dictionare echivalentul culorii respective in alte limbi. De asemenea, poti inlocui culorile cu pietre sau metale pretioase: galben- aur, verde – smarald, gri- argint etc. Tradu-le in limba dorita (engleza, franceza, germana etc.) si adauga terminatii sau alege doar o bucata din cuvantul respectiv, in functie de imaginatia ta. Spre exemplu cuvantului „Gold” ii poti adauga terminatia „ie” si va rezulta „Goldie”.

Ia in considerare individualitatea pasarii. Este foarte linistita, foarte curajoasa sau foarte energica si pusa pe sotii? Iti aminteste de o anumita persoana pe care o cunosti, de un actor sau de un cantaret? Are vreo activitate favorita? S-a atasat rapid de tine sau, din contra, este retrasa? Oricare dintre raspunsul la aceste intrebari iti poate sugera un nume potrivit pentru pasarea ta.

Inspira-te din diverse domenii. Gaseste numele potrivit pasarii tale, inspirandu-te din diverse domenii care iti plac. Iata cateva exemple:

  • Film sau desene animate. Exista cateva filme artistice sau desene animate, care au ca protagonisti pasari. Printre acesta se numara filmul „Paulie”, care are ca protagonist un papagal pe nume Paulie. De asemenea, in serialele de desene animate mai intalnim nume precum „Paco”, „Tweetie”, „Donald” etc.
  • Plante sau flori . Poti alege pentru pasarea ta un nume de planta sau de flori pe care sa il traduci in limba dorita; de exemplu Lily (liliac), Olive (maslin) etc.
  • Nume de diferite origini. Cauta in carti sau in diferite articole nume pentru bebelusi de diferite origini. Poti gasi nume interesante pe care i le poti pune pasarii tale. Iata cateva exemple: Lia, Daphne, Ollie, Milo, Rico etc.

Consulta-te cu intreaga familie sau lasa-i pe cei mici sa decida. Daca nu esti hotarat asupra numelui pe care vrei sa-l poarte pasarea sau pur si simplu vrei sa fie placut de toti membrii familiei, atunci fa o lista cu numele sugerate de fiecare in parte. Da lista fiecarui membru al familiei si pune-l sa aleaga unul sau mai multe nume care ii plac. Pasarea va purta denumirea care va acumula cele mai multe voturi.

 

Tips:

  • Striga pasarea doar pe numele ei, pentru a-l invata cat mai repede;
  • Daca nu este singurul tau animal, alege apelative care nu sunt asemanatoare. In caz contrar cand vei striga pasarea este posibil sa-ti raspunda si celelalt animal sau invers;
  • Familiarizeaz-o cu numele ei inca din prima zi;
  • Foloseste o voce calma si calda cand o strigi, pentru a nu o speria sau pentru a nu crede ca o certi. Cand se uita la tine laud-o si da-i o mica recompensa; poate fi un fruct sau o gustare speciala;
  • Nu rosti numele acesteia, decat in momentele in care vrei sa o strigi. In caz contrar va crede ca este un cuvant obisnuit si nu numele ei.

 

Iata o lista cu nume pentru pasari, care iti poate fi folositoare:

 

A: Acadia, Achilles, Adonis, Adriel, Ami, Ari, Aria, Ares, Arcadia, Amber, Adonis;

B: Bam Bam, Bilbo, Berrie, Bernie, Brahms, Baby Beak, Barnabas, Bailey, Billabong, Binky, Brady, Boyd;

C: Chico, Chaso, Clyde, Coco, Cocuta, Cole, Conga, Conrad, Sparrow, Candy, Canoli, Caper, ChiChi, Chelsie, Cherrio, Coco, Callie, Conrad;

D: Dafney, Daisy, Dakota, Dali, Dania, Dinah, Dinky, Destiny, Dora, Doohicky, Dudley, Demeter, Darcy, Diego, Doozer;

E: Echo, Elan, Elgar, Emily, Emerald, Eve, Ernie, Elmo, Eggbert, Elsu, Euterpe;

F: Feathers, Folly, Frank, Fern, Fanfan, Fallow, Faith, Falco, Fred, Frank, Fletch, Finesse, Frazier;

G: Gandolf, Gar, Gill, Giligan, Georgia, Grady, Grace, Goldie, Ginger, Gimli, Gallant, Goliath, Geebers;

H: Hamham, Happy, Harry, Hailey, Hillary, Hermes , Hera, Hombre, Honey, Homer;

I: Ian, Icebreaker, Ichabod, Illy, Inca, Indi, Indigo, Iris, Isaac, Isabeau, Isabelle, Isis, Ivy;

J: Jake, Jay, Jo, Jewel, Jerry , Jude, Julia, Jumbo, Java, Jamie, Julius, Josetta, Jose;

K: Kade, Kya, Keeter, Kiara, Kamie, Kalypso, Kally, Kicky, Kirby, Kip, Kira, Kiwi, Koko, Kako, Karma, Katie;

L: Lacey, Lily, Lime, Lulu, Luke, Luca, Louis, Leah, Lanie, Larka, Leelu;

M: Maggie, Maddy, Melody, Max, Mo, Molly, Monet, Micky, Misu, Misha, Maya, Monroe, Melody, Maya, Maude;

N: Nate, Neva, Nibbles, Nissa, Niko, Nero, Neptune, Norton, Nanny, Nessie , Newton, Nimbus;

O: Ocean, Odin, Olive, Ollie, Onyx, Opal, Oscar, Ortega, Olivia, Oedipus, Odilon;

P: Pandora, Paco, Pepe, Percy, Polly, Pippin, Plato, Pip, Pluto, Poochie, Pascal, Pappy, Paloma, Petry, Priudence, Pickles, Pika, Pearly, Peedie;

Q: Queen, Qunicy, Quentin, Quennell, Querida;

R: Radley, Rhett, Rocky, Rodin, Raven, Robin, Rosy, Ricky, Ruffian, Rowan, Rockey, Remus, Reed, Raphael, Rhianna, Rhona;

S: Sandy, Sierra, Sidi, Spud, Squek, Sparrow, Sparky, Shonna, Shylee, Sangria, Samson, Salterella, Sam, Sammy, Sahale, Sidian, Spike;

T: Tiki, Tuck, Tweeky, Tweeter, Tao, Tico, Tia, Thor, Tequila, Taco, Teila, Tarma, Tansy, Tango;

U: Uh-oh, Ulani, Unity, Uriah, Uranus, Ulysses, Urania;

V: Val, Virgil, Violet, Verdi, Vixen, Venus, Vesta, Voltaire, Verdis, Vaughan, Vanilla, Verne;

W: Wanda, Willow, Willy, Winter, Wriggley, Winnie, Winslow, Worple, Wanda;

X: Xaviera, Xena, Xenos, Xerxes, Xylia;

Y: Yale, Yancy, Yannis, Yasmin, Yetta, Yoda, Yvette, Yves, Yoshi, Yates, Yodel;
Z: Ziggy, Zoe, Zola, Zippy, Zorro, Zazu, Zen, Zeus, Zelda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea