Animale de companie

#sentimente #caini #gelozie

Ce ne facem cu un caine gelos?

Gelozia sau posesivitatea cainelui nu sunt doar simple impresii pe care le avem cand mangaiem un alt caine sau o persoana draga, ci sunt sentimente pe care cainii sunt in stare sa le traiasca si care pot determina adevarate drame in mintea patrupedului. Rabdarea si consecventa te vor ajuta sa tratezi aceste probleme ale cainelui.

 

Cand se manifesta gelozia canina?


Este foarte asemanatoare cu gelozia umana. Cainele crede ca relatia dintre el si stapan ar trebui sa implice impartirea atentiei si tandretii numai intre ei doi si oricine atenteaza la aceasta legatura unica este imediat observat.

Motivul este simplu: cainele este tratat preferential inca de pui, este mangaiat si i se da atentie, exact ca unui copil. Tocmai din acest motiv, patrupedul incepe sa-si iubeasca stapanul si sa-i intoarca gesturile tandre. Tandretea cainelui se manifesta prin atingeri, dat din coada, culcat in apropierea stapanului, linsul manilor etc.


Cum se manifesta gelozia cainelui?


Orice intrus , membru al familiei, prieten sau alt animal poate constitui o amenintare la relatia dintre tine si caine, in mintea acestuia. Nu de putine ori, vei observa comportament bizar al cainelui cand strangi pe cineva in brate, cand mangai alt caine sau cand mangai o alta persoana. Cainele poate incerca sa-si semnaleze gelozia cu diverse gesturi: latrat, marait, incercarea distragerii atentiei, aducerea de jucarii ca sa te indeparteze de "intrus", pana la agresivitatea fata de acela.


Cum te porti cu un caine gelos?


Majoritatea cainilor care-si manifesta gelozia sunt haiosi. Ca stapan, e bine sa-i dovedesti cainelui ca inca il iubesti si ii arati afectiune, indiferent de nesiguranta sa. Daca manifesta agresivitate insa, ar trebui sa-l corectezi pe loc.

In cele mai multe cazuri, o gelozie exagerata din partea cainelui denota faptul ca stapanul l-a tratat ca pe o persoana si l-a rasfatat prea mult cu gesturi tandre , care pot fi interpretate, de multe ori drept subminarea autoritatii de catre caine. Daca-l lasi "sa ti se suie in cap", cum zice vorba populara, cainele va considera ca esti proprietatea lui si te va proteja de orice "intrus".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea