Animale de companie

#sunete caine #stapan caine #caini

Ce inseamna fiecare sunet pe care cainele tau il scoate?

Fiecare stapan de caine stie ca si-ar dori ca pritenul cu blana sa poata sa vorbeasca. Astfel ar putea sa inteleaga foarte usor ce anume ar vrea sau ar avea nevoie. De fapt, fiecare sunet pe care il scoate un catel are o semnificatie. Iata ce inseamna sunetele scoase de catre catel in circumstante diferite:

Latratul

In functie de situatie, latratul poate sa insemne multe lucruri. De exemplu, daca acel latrat este mai mare ca intensitate si se repeta des, poate sa fie vorba despre frica sau despre panica. Daca este un latrat monoton, atunci este vorba despre plictiseala, iar daca un catel latra rapid si pe tonalitate inalta, este plin de entuziasm.

Latratul neincetat

Atunci cand prietenul tau latra neincetat, inseamna cel mai probabil ca este intr-o stare de anxietate indusa. Poate sa fie cazul unei anxietati de separare, dar se poate sa fie cazul si de o anxietate pentru ca alti membri ai familiei nu transmit congruent aceleasi mesaje si cainele este confuz. Se poate sa simta si problemele stapanului si atunci cand omul se linisteste, la fel sa faca sa micul animal din casa.

Plansul

Atunci cand schelalaie plangacios, un caine incearca sa atraga atentia stapanului. Nu intotdeauna acest tip de sunet este unul negativ, uneori putand sa fie vorba doar despre nevoia lui de a fi bagat in seama. Alteori insa, in functie de modul in care plange, poate sa fie vorba si despre teama, stres sau durere.

Urletul

Urletul este asociat cu lupii, care incercau in acest fel sa motiveze grupul sa se reuneasca pentru o noua vanatoare sau pur si simplu sa comunice, sa se atentioneze in legatura cu unele pericole sau situatii. Pentru ca orice caine este din aceeasi familie cu lupul, exista uneori tendinta de a scoate acest sunet in mod instinctiv.

Oftatul, suspinul

Spre deosebire de oameni, la caini oftatul indica de cele mai multe ori multumire, mai ales daca este cazul ca ei sa fie cu ochii pe jumatate inchisi pentru a se culca. In unele situatii oftatul poate sa insemne si atragerea atentiei, dar acest lucru se intampla atunci cand sunt in alerta, nu pe jumatate adormiti.

Maraitul

Atunci cand un caine maraie la cineva, indica faptul ca urmeaza un atac, o situatie de conflict. Semnele ca acest lucru urmeaza sa se intample sunt cele legate de dintii la vedere, de urechile cu o anumita directie si de postura in sine corporala. Exista si un anumit tip de marait din joaca.

Sunete usoare atunci cand este adormit

Atunci cand doarme, catelul tau poate sa scoata multe sunete fine, usoare, care nu trebuie sa te ingrijoreze. El iti arata ca viseaza si ca se simte sau nu relaxat in ceea ce priveste starea din acel moment.

Stranutul

Stranutul poate sa fie pentru ca acel caine este bolnav si trebuie sa fie dus la doctor sau pentru ca este plin de entuziasm si bucurie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului