Animale de companie

#animal de companie #animale #costuri intretinere

Cat te costa anual intretinerea animalului tau de companie

Costurile de intretinere anuale pentru un animal de companie pot fi un criteriu important, care nu trebuie ignorat la alegerea animalului potrivit. Dincolo de costurile initiale, necesare la adoptarea unui animal de companie, cheltuielile cotidiene pot atinge uneori sume foarte mari, pentru care este bine sa fii pregatit din timp.


Costurile necesare pentru un caine

Cheltuielie pentru vaccinare si antiparazitare sunt relativ stabile pentru caini, indiferent de talia lor. Te poti astepta sa cheltuiesti peste 200 lei pe an la medicul veterinar pentru un caine care nu are probleme de sanatate. In cazul unui animal cu pedigree, predispus la unele afectiuni mostenite genetic, costurile pot depasi suma de 700 lei.

Cumparata la sac, mancarea costa intre 200 si 300 lei pe an pentru un caine de talie mica si poate depasi chiar 800 lei pentru un caine de talie mare. Jucariile, accesoriile si gustarile reprezinta costuri intre 150 si 300 lei pe an in functie de talia animalului.


Cat costa intetinerea unei pisici

In afara de costurile pentru hrana, de aproximativ 400 lei pe an, si cele legate de medicul veterinar, care pornesc de la 100-150 lei pe an, pisica are o nevoie suplimentara. Nisipul pentru litiera te poate costa pana la 400 lei pe an, in conditiile in care o punga obisnuita este utilizata timp de 3 saptamani.

Accesoriile, jucariile si gustarile pentru pisica nu costa in general mai mult de 100 lei pe an.


Cheltuieli necesare pentru un papagal

Un papagal sau orice alta pasare de talie mica necesita costuri intre 200 si 300 lei pe an pentru mancare, dar cheltuilelile medicale sunt mult mai reduse. In total, intretinerea unui perus nu costa mai multe de 400-500 lei pe an.


Cat te costa un peste intr-un acvariu mic

Mancarea pentru un peste sau chiar doi poate costa de la 100 lei pe an, insa intretinerea unui acvariu de marime medie cu multi pesti va deveni mult mai costisitoare.


Cheltuieli pentru un porcusor de Guineea

Mai mare si mai mancacios ca un hamster, porcusorul de Guineea are nevoie de un buget de aproximativ 400 lei pentru hrana. O cheltuiala chiar mai mare este insa substratul din cusca, pe care poti ajunge sa dai peste 500 lei pe an pentru confortul micului mamifer. Adauga inca 100 lei pentru jucarii si gustari speciale pentru un rozator de talie medie.



Sursa foto: vaxshack.com, aol.co.uk, petfinder.com, mypetparakeet.com, ecomedia.bg, rfadventures.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea